هاچاچی اسم شهری در بخش مرکزی، دهستان قافلانکوه غربی شهرستان میانه می باشد که به صورت آچاچی نوشته می شود.

به گزارش اخبار ساخته ها؛ شهر آچاچی (هاچاچی) یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است که در بخش مرکزی شهرستان میانه واقع شده است. این شهر در سال ۹۲ به شهر ارتقا یافت و صاحب شهرداری شد.
دیرینگی این شهر به چند صد سال پیش می رسد. به اعتقاد نائبی وجه تسمیه آچاچی در اصل آچاچی به معنای محل تلاقی دو رودخانه است چرا که در ترکی آچاچی چوبی به شکل حرف انگلیسی Y و چای به معنای رودخانه است و آچاچی محل تلاقی دو رود بزرگ میانه می باشد.
دو رودخانه بزرگ آذربایجان در این شهر به هم می رسند یکی رود قزل اوزن و دیگری رودخانه میانه چای است.
در سمت جنوبی این شهر رشته کوه قافلانکوه و تونل های آن و همچنین قلعه دختر و پل دختر طبیعت زیبایی را بهوجود آورده است که ذهن و فکر هر بیننده ای را به خود مشغول می کند. این شهر مرکز دهستان قافلانکوه غربی است.
براساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت این شهر ۳۶۴۷ نفر و تعداد خانوار آن، ۱۱۹۰ خانوار است.
همچنین جاده ترانزیت تهران-تبریز-اروپا از وسط شهر عبور می کند.
هاچاچی اسم شهری در بخش مرکزی، دهستان قافلانکوه غربی شهرستان میانه می باشد که به صورت آچاچی نوشته می شود.
هاچاچی مخفف هاچاایچی به معنی «درون دو شاخه» می باشد. هاچاچی از واژه های “هاچا” و “ایچی” تشکیل شده است و به علت پیش هم قرار گرفتن دو حرف صدادار یکی از آنها حذف شده است.
هاچا از واژه ی آچا ایجاد شده است. واژه ی آچا از “آچ”، ریشه ی فعلی مصدر آچماق به معنی “باز کردن و گشودن” به اضافه ی پسوند اسم ساز “ا” ایجاد شده است.
پسوند “ا” در زبان ترکی آذربایجانی، پسوندی اسم ساز می باشد که هنگام اضافه شدن به ریشه ی فعل، اسم یا صفت می سازد. مثل آتیلا (اسم فرمانروای امپراطوری قدیم هون) اسم هاچار (آچار) به معنی کلید، نیز از ریشه ی فوق ساخته شده است.
وجه تسمیه ی شهر از قرار گرفتن آن در داخل دو شاخه ی رودخانه های همجوار گرفته شده است. این دو شاخه از اتصال رودخانه های فیزیل اوزن از یک طرف و رودخانه ی بزرگ حاصل از بهم پیوستن رودهای آیدوغموش، شهری چای و قارانقو، از طرف دیگر ایجاد شده است.
انتهای پیام/
منبع خبر: دکتر فیروز سیمین فر در کتاب خود “نگاهی نوین به اسامی کهن در شهرستان میانه”
source