به گزارش همشهری آنلاین، در استان یزد رسم سینه زنی از دیر باز بسیار شهرت داشت و طی آن گروهها و دستههای سینه زن با انتخاب نوحههای ویژه و حرکات دست با سبکی خاص یه سینه میزنند. سینهزنی همراه با ریتم اشعار تغییر به صورت تک ضرب، سه ضرب، پنج ضرب یا هفت ضرب انجام میشود که در سینهزدنهای سه ضرب و بیشتر شور و شوق عزاداران شدت مییابد.
از سوی دیگر، نوحهخوانیهای یزد هم مشهور است؛ سبکی که چند سال پیش به یاد زندهیاد حسین سعادتمند در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید. ملودی نوحههای مرحوم سعادتمند منطبق با موسیقی دستگاهی ایران و در عین حال کاملا مذهبی است. سعادتمند پایه گذار نوحه های چند جوابی، تنوع منحصربه فرد در ریتم سینهزنی، نوحه خوانی به صورت همخوانی و غیره بود.
علاوه بر نوحهخوانی و سینهزنی در حسینیههای یزد که موجب شده این شهر به حسینیه ایران مشهور شود، نوحهخوانی هیات ناشنوایان یزد هم در نوع خود بینظیر است؛ هیات ۱۴ معصوم ناشنوایان یزد در ایام محرم همچون دیگر مردم با شرکت در هیاتهای مختلف به عزاداری میپردازند. این هیات با همان نظم و به همان سبک و سیاق عزاداری میکند و تنها تفاوت آن را میتوان در استفاده از زبان اشاره دانست.
امسال یزد شگفتی دیگری را هم خلق کرد؛ فیلم نوحهخوانی و سینهزنی یزدیها در یک مجتمع تجاری در آزادشهر هم با مداحی مصطفی راغب هم حسابی در فضای مجازی وایرال شد.
فیلم عزاداری هیات ناشنوایان یزد را ببینید.