شهرستان سمیرم به دلیل قدمت دیرینه اش از فرهنگ و تمدن بسیار غنی و کهنی برخوردار است.

به گزارش اخبار ساخته ها؛ کشف آثار باستانی ازجمله کتیبه های غار اشکفت زر، سنگ نبشته های میخی، سنگ قبرهای مربوط به اوایل اسلام، فیل های سنگی به جای مانده از دوران ساسانی حاکی از آن دارند که قدمت سمیرم به ۷۰۰ سال پیش از میلاد مسیح و به دوره هخامنشیان باز می گردد. همچنین سابقه تاریخی شهرنشینی سمیرم مربوط به دوره کاسیان تخمین زده شده است. شاهد این ادعا وجود مزرعه ای به نام کوره در جنوب شهر سمیرم است که اکنون از آن خرابه هایی از چند خانه و حمام به جای مانده.
وجود حمام در دوران پیش از اسلام یکی از شاخص های شناخت شهر سمیرم بوده است؛ همچنین در دوران هخامنشیان به شهر کوره می گفتند، بنابراین اطلاق نام کوره به این منطقه دلیل دیگر اثبات این ادعا است که شهر سمیرم در دوران باستان وجود داشته است. شهرستان سمیرم دوران پرفرازونشیبی را گذرانده و در طول دوره های متعدد جنگ ها و غارت های متعددی را به خود دیده است. این شهر در سال ۱۳۲۵ از شهرستان آباده در استان فارس جدا و تابع استان اصفهان شده بود، سرانجام در سال ۱۳۴۲ بهعنوان مرکز شهرستان سمیرم انتخاب شد.
شهرستان سمیرم به دلیل قدمت دیرینه اش از فرهنگ و تمدن بسیار غنی و کهنی برخوردار است. شیوه اجرای این مراسمات بسته به فرهنگ مردمان در هر منطقه و روستای این شهر با دیگر مناطق متفاوت است. برخی از این مراسمات ازجمله چهارشنبه سوری، عید نوروز، شب یلدا، ماه رمضان، عزاداری های ماه محرم و غیره مشابه دیگر شهرهای ایران برگزار می شود؛ اما برخی اعتقادات و آداب دیگر نیز از جمله پخش آجیل برای مشکل گشایی و مراسم چند مرحله ای شب چله وجود دارد که مخصوص خود این شهرستان است. در مراسم چند مرحله ای شب یلدا مردم این منطقه ابتدا آتش روشن می کنند و به خواندن شعر و شادمانی می پردازند. پس از برپایی آتش به دیدار بزرگ ترها می روند و دور سفره شب یلدا غذاهای محلی ازجمله آش شله پیرزن و خوراکی های شب یلدا نظیر سیب، گردو و غیره میل می کنند.
شهرستان سمیرم دارای چهار بخش مرکزی، پادنا، وردشت، پادنا علیا است. این شهرستان از شش شهر حنا، ونک، کمه، بیده، فتح آباد و سمیرم (مرکز شهرستان) و هشت دهستان حنا، ونک، پادنا سفلی، پادنا وسطی، پادنا علیا، برآفتاب، وردشت و دره شور تشکیل شده است. این شهرستان همچنین دارای ۱۴۵ روستا و آبادی است که هر یک از این روستاها جاذبه های دیدنی و گردشگری فراوانی را در دل خود جای داده اند. جاهای دیدنی به شرح ذیل است:
آبشار سمیرم . غار دنگزلو/ روستا و سد قره قاچ/ غار پلنگ سمیرم/ روستای خفر
انتهای پیام/
source