تصمیم جدید شهرداری تهران این است که مالکان برای پروژه های خود ناظر انتخاب کنند که این اقدام، صدور پایان کار بدون شناسنامه فنی و ملکی را به دنبال دارد و برخلاف مصوبات مجلس و آیین نامه های مصوب هیئت وزیران است. این رویه نه تنها کیفیت ساخت و ساز را به خطر می اندازد، بلکه موجب نابودی هزاران شرکت سازنده و آسیب به ده ها هزار مهندس و کارکنان آنها می شود.
به گزارش اخبار ساختمان، هفته گذشته جلسه هم اندیشی معضلات سازندگان ذیصلاح با ریاست محترم سازمان نظام مهندسی استان تهران برگزار شد که در این جلسه اعضای انجمن سازندگان شهر تهران از معضلات و مشکلات پیش آمده اجتماعی و صنفی و ترک افعال سازمان شهرداری در فضایی آرام و شفاف با ریاست محترم سازمان نظام مهندسی استان تهران جناب مهندس محرمی در میان گذاشتند.
حاضران در این جلسه از ریاست سازمان نظام مهندسی درخواست برخورد جدی با ارکان متخلف درگیر در پروژه ها و ترک فعل های شغلی و جایگاهی را دارا بودند و ریاست سازمان نیز با توضیحاتی سعی در شفاف سازی امور و توضیح چرایی وضع بوجود آمده را داشتند.
تصمیم جدید شهرداری برای صنعت ساخت و ساز چیست؟
امیرمسعود اقبالی مدیرعامل شرکت آروند سازه آتیه درباره این موضوع توضیح داد: این جلسه که به علت تصمیم ناگهانی شهرداری تهران مبنی بر اینکه انتخاب ناظر پروژه از سوی مالکان صورت بگیرد که این موضوع به نوعی دور زدن قانون محسوب می شود و این تصمیم می تواند تبعات بسیاری را برای شرکت های مجری و آزمایشگاهی ایجاد کند.
وی ادامه داد: درباره تبعات تصمیم شهرداری و تاثیراتی که بر کیفیت ساخت و سازها خواهد داشت، توضیح داد: به طور کلی می توانیم تبعات اینگونه تصمیمات را در سطح کشور ببینیم و کیفیت ساخت و سازهایی که گاها باعث آسیب به ساکنان شده است خود بیانگر این است که ساخت یک بنای ایمن نیازمند حضور مجری دارای صلاحیت است.
ساخت و ساز بدون حضور مجری ذی صلاح چه آسیب هایی به دنبال دارد؟
عضو انجمن سازندگان مسکن استان تهران همچنین گفت: از طرف دیگر ساخت یک ساختمان در صورتی که در حضور مجری ذی صلاح انجام نشود می تواند از ابتدای شروع پروژه تا زمانی که افراد در آن ساکن می شوند احتمال بروز خطر و آسیب به افراد مختلف وجود دارد و می تواند آسیب های جانی و مالی را به دنبال داشته باشد.
اقبالی ادامه داد: مشابه این اتفاق را در سال های گذشته در صنف دندانپزشکی نیز شاهد بودیم که با پیگیری های به عمل آمده این مشکل برطرف شد و اکنون شاهد هستیم که کیفیت کار در این حوزه چه میزان افزایش یافته است.
وی همچنین گفت: صنعت ساختمان و امر ساخت و ساز نیز یک موضوع تخصصی است و نباید اجازه بدهیم که افراد فاقد تخصص در این حوزه فعالیت داشته باشند به همین منظور قوانین و نهادهای ذی ربط بایستی به نحوی این موضوع را مدیریت کنند که مشکلی برای فعالان و بهره برداران ایجاد نشود.
اقبالی در پاسخ به این سوال که این تصمیم شهرداری و انتخاب مجری از سوی مالکان چه آسیب به جامعه مهندسی فعال در این بخش داشته باشد؟ توضیح داد: بزرگترین آسیب این تصمیم می تواند این باشد که باعث نابودی شرکت های فعال در این حوزه خواهد شد، چراکه باعث می شود تا شرکت هایی که صادقانه و از روی دلسوزی برای صنعت تخصصی ساختمان فعالیت می کنند از بین بروند و افراد فاقد تخصص جایگزین این افراد شوند.
source