به گزارش همشهریآنلاین، خبرنگاران از کشورهای مختلف جهان به میزبانی مرکز رسانهای صبح، در رویدادی با عنوان «محکومیت تروریسم علیه رسانه» برای بزرگداشت شهدای رسانه و بازدید از مکانهایی که در طول جنگ ۱۲ روزه مورد حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفتند، از پنجشنبه ۲۶ تیرماه به تهران آمده اند.
جشـنواره بین المللی رسانهای صبح با هدف شناساندن شمار زیادی از برنامه ســـازان بین المللی و ایجـــاد تعامل سازنده میان آنها در راستای جریان سازی در فضای رسانه ای بین الملل، از ســـال ۲۰۲۳ کار خود را آغاز کرد. این جشنواره می کوشد تـــا با شناسایی افراد با استعدادی که فعالیت های رسانه ای دارند، ضمن تجلیل از آنها، با فراهم کردن فرصت های شایسته در جهت تداوم آفرینش و خلاقیت هـــنری، جریان رسانه ای قوی و تاثیرگذاری را در سطح بین الملل ایجاد کند.
به همین مناسبت خبرنگار ایرنا گفتگوی اختصاصی با «نیلی» خبرنگار مستقل آمریکایی که به تهران سفر کرده، انجام داد.
چه زمانی برای نخستینبار از حمله اسرائیل به ایران مطلع شدید؟
زمانی که اسرائیل حمله به ایران را آغاز کرد مانند بقیه مردم جهان از ماجرا باخبر شدم و واقعا ترسیده بودم. پیش از آن ایران و اسرائیل هرگز وارد جنگ مستقیم نشده بودند و این اتفاق بسیار بزرگی بود. بعد از شنیدن خبر جنگ ذهنم بلافاصله به این سمت رفت که ایالات متحده چه واکنشی نشان خواهد داد، چون آمریکا همیشه از نظر نظامی، تسلیحاتی و مالی از اسرائیل شدیداً حمایت میکند. تصورم این بود که آمریکا هم بهنوعی درگیر این جنگ خواهد شد. وقتی آمریکا وارد عمل شد و سایتهای هستهای ایران را بمباران کرد، واقعاً ترسیده بودم که این جنگ شدت بگیرد و ابعاد وسیعتری پیدا کند.
با توجه به موج گسترده همبستگی جهانی با مردم غزه، موقعیت ایران پس از حمله به اسرائیل در میان افکار عمومی جهان را چگونه ارزیابی میکنید؟
در اینباره نوعی دوگانگی وجود دارد. نیمی از مردم آمریکا کاملاً درک میکنند که چه اتفاقی در غزه و فلسطین در حال رخ دادن است. آنها میدانند که مالیاتهایشان صرف کشتار فلسطینیها و اشغال سرزمینشان میشود. فکر میکنم حالا که نزدیک به دو سال از این نسلکشی در غزه میگذرد، مردم آمریکا هر روز صبح، شاهد کشتهشدن کودکان هستند این واقعاً منزجرکننده و شیطانی است؛ آنها از دیدن اینکه چگونه پولشان صرف این کشتار میشود بهشدت خسته و بیزار شدهاند.
وقتی ایران واکنش نشان داد، بالاخره مردم دیدند که یک کشور مقابل اسرائیل ایستاده و به جنایات تل آویو پاسخ داده است. بالاخره کسی باید کاری میکرد و به همین خاطر خیلی از مردم آمریکا ایران را تحسین کردند. مسئله این نیست که آمریکاییها سیاست ایران را بهخوبی میشناسند، بلکه آنها فقط خواهان آن بودند که یک نفر اقدامی علیه اسرائیل انجام دهد، مردم آمریکا خواهان پایان این نسلکشی و اشغال هستند. بهنظرم تصویر جهانی ایران در حال تغییر است، اما باید در نظر داشت که بسیاری از آمریکاییها همچنان اطلاعات زیادی درباره سیاست ایران ندارند.
شما اخبار را از چه طریقی دنبال کردید و پوشش رسانهای جریان اصلی را با آنچه شبکههای اجتماعی درباره جنگ ایران و اسرائیل منتشر کردند چگونه مقایسه میکنید؟
آنچه اکنون رخ میدهد، نوعی جدال بر سر آگاهی و بیداری ذهنی است. از یکسو رسانههای غربی را داریم، و از سوی دیگر شبکههای اجتماعی که بین این دو شکاف بزرگی وجود دارد. رسانههای غربی عمدتاً توسط نهادهای صهیونیستی و میلیاردرها و آژانسهای رسانهای بزرگ اداره میشوند. در مقابل، شبکههای اجتماعی وجود دارند که افرادی مثل من، محتواسازان و شهروندان عادی از طریق آن میتوانند اطلاعات را بهشیوهای قابلفهم به مردم آمریکا منتقل کنند. رسانههای غربی اخبار را آنقدر پیچیده و گنگ ارائه میدهند که متأسفانه بیشتر مردم آمریکا بهلحاظ سطح تحصیلات توان درک آن را ندارند یا احساس سردرگمی میکنند. اما وقتی افرادی عادی در شبکههای اجتماعی شرایط را سادهسازی و قابلفهم میکنند، مردم بهتر متوجه میشوند که واقعاً چه اتفاقی در حال رخ دادن است. آنها متوجه میشوند که چگونه در این نسلکشی سهیم هستند و چگونه مالیاتهایشان صرف این جنایتها میشود.