نقش تغذیه در سرطان ریه
اما این نظری نیست که لزوما متخصصان تغذیه هم با آن موافق باشند و برخی از آنها به این مساله اشاره میکنند که در این ارتباط نیاز به تحقیقات بیشتر است درباره آن بزرگنمایی شده. دکتر منصور رضایی نیز از جمله متخصصان تغذیهای است که در گفت و گو با روزنامه همشهری نقش تغذیه در سرطان ریه را مستقیم و پررنگ نمیداند.
دکتر رضایی تاثیر عوامل دیگر در سرطان ریه را پررنگتر میداند و میگوید: آنقدر که ژنتیک، شغل، سیگار و هوای آلوده در احتمال ابتلای یک فرد به سرطان ریه اثر دارد، عوامل تغذیهای چنین تاثیری ندارند و بیشتر میتوانند در جهت کاهش احتمال به ابتلا به سرطان ریه کار روند. نقش تغذیه خیلی کمرنگ است، تغذیه به طور ویژه در بحث بیماریهای گوارشی یل سرطانهای مرتبط با دستگاه گوارش پر رنگتر است و در ایجاد سرطان ریه نقش چندانی ندارد.
او با اشاره نتایج تحقیقی که درباره ارتباط غذاهای فوق فراوری شده با سرطان ریه انتشار یافته، میگوید: خیلیها جهان بینی محدودی دارند و سعی دارند بگویند تغذیه در ابتلای افراد به سرطان ریه پر رنگ است، اگر شمااز یک روانشناس هم بپرسید به شما میگوید استرس در سرطان ریه نقش زیادی دارد. چرا که استرس میتواند خیلی از عوامل ایمنی را بر هم بزند. این نوع برخوردها، خیلی برخوردهای علمی و کارشناسی نیستند. البته فست فودها و غذاهای فراوری شده احتمال ابتلای افراد به بیماریهای مزمن را افزایش میدهد. تغذیه بد بر چاقی، فشار خون، دیابت و حتی ابتلا به سرطان خون تاثیر دارد، اما تاثیر آن به این مستقیمی نیست که گفته میشود.
تغذیه در درمان سرطان تاثیر دارد؟
این متخصص تغذیه درباره تاثیرات درمانی تغذیه بر سرطان ریه میگوید: در کل افرادی که از تغذیه سالم و رژیم غذایی مدیترانهای که پر فیبر است و غالب غذاهای موجود در آن گیاهی است، تبعیت میکند کمتر احتمال دارد به بیماریهای مزمن از جمله سرطان ریه مبتلا شود. در افرادی که از این رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان است، پیروی میکنند، شدت بیماری در آنها پائین است. رژیم غذایی DASH هم تاثیر زیادی در پیشگیری از ابتلا به سرطان ریه دارد. در مجموع میتوان گفت افرادی که سبک زندگی سالمی اعم از تغذیه، روان سالم و ورزش و فعالیت بدنی داشته باشند، احتمال بروز بیماری در آنها کاهش مییابد. اگر هم مبتلا شوند شدت بیماری ضعیف خواهد بود. تغذیه اثر کاهنده یا پیشگیری کننده ندارد، اما میتواند احتمال بروز سرطان ریه را کم کند.
دکتر رضایی به نقش تغذیه در تقویت جسمانی اشاره میکند و میگوید: فرد مبتلا شده نیز یقینا باید روند درمان را طی کند، شمیی درمانی شود، بیمار بعد از شیمی درمانی دچار تبی اشتهایی هوع، استفراق و اسهال میشود و با تغذیه درست عوارض شیمی درمانی کاهش مییابد. افرادی که مبتلا میشوند به طور یقین اگر تغذیه درستی داشته باشند، عوارض درمانشان کمتر میشود و پس ازدرمان بدنشان تقویت میشود. اگر تغذیه ما سالم باشد، بدن سالمتر وقوی تر است و بیماریها را بهتر میتواند مدیریت کند.
بیشتر بخوانید: