تاثیر خوردن زرده تخم مرغ بر سطح کلسترول
این که زرده تخم مرغ کلسترول را افزایش میدهد، یک باور رایج است اما تحقیقات نشان میدهد که این یک رابطه سادهای نیست و پیچیدهتر از آنی است که تصور میشود.
کلسترول غذایی در مقابل کلسترول خون: برای اکثر افراد سالم، کلسترول غذایی (نوعی که در زرده تخم مرغ یافت میشود) تاثیر کمی بر کلسترول خون دارد. در عوض، چربیهای اشباع و ترانس در رژیم غذایی کلی نقش مهمتری در افزایش کلسترول LDL (بد) دارند.
افزایش سطح کلسترول خوب: نتایج برخی مطالعات حتی نشان میدهد که مصرف متوسط تخم مرغ میتواند کلسترول HDL (خوب) را افزایش دهد و به بهبود تعادل بین کلسترول خوب و بد کمک کند. بنابراین، به طور کلی، خوردن تخم مرغ در حد اعتدال بعید است که به سطح کلسترول آسیب برساند و حتی ممکن است در برخی از افراد از سلامت قلب پشتیبانی کند.
تخم مرغ خطر بیماری قلبی را افزایش میدهد؟
تحقیقات نشان میدهد که تخم مرغ از چندین طریق بر عوامل خطر بیماری قلبی تأثیر میگذارد. طبق گزارش هاروارد هلث، مصرف یک تا دو تخم مرغ کامل در روز به طور کلی سطح کلسترول را افزایش نمیدهد یا بر سلامت قلب تأثیر منفی نمیگذارد. این شامل کلسترول کل، کلسترول بد و کنترل قند خون، حتی در بین افرادی که اضافه وزن دارند یا با چاقی زندگی میکنند، میشود.
تخم مرغ در رژیمهای کم کربوهیدرات
تخم مرغ یک ماده اصلی در رژیمهای کم کربوهیدرات مانند رژیم کتوژنیک است که نشان داده شده است نشانگرهای سلامت متابولیک را بهبود میبخشد. برای افرادی که مقاومت به انسولین یا دیابت نوع ۲ دارند، این رژیمها ممکن است به بهبود اندازه ذرات کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب کمک کنند که هر دو برای سلامت قلب مطلوب هستند.
تخم مرغ و التهاب
تخم مرغ همچنین حاوی مواد مغذی ضد التهابی مانند کولین و آنتی اکسیدانها است که می تواند به کاهش التهاب، یکی دیگر از عوامل بیماری قلبی، کمک کند. بنابراین میتوان زرده تخممرغ یا تخم مرغ کامل را به یک رژیم غذایی سالم برای قلب، اضافه کرد.
فواید تغذیهای زرده تخم مرغ
زرده تخم مرغ منبع غنی از مواد مغذی ضروری است:
ویتامینهای A، D، E ، K : این ویتامینهای محلول در چربی از بینایی، عملکرد سیستم ایمنی، سلامت استخوان و محافظت آنتیاکسیدانی پشتیبانی میکنند.
ویتامینهای گروه B : شامل B۱۲، ریبوفلاوین و فولات که برای تولید انرژی و سلامت مغز مهم هستند.
کولین: یک ماده مغذی کلیدی برای رشد مغز و عملکرد کبد که اغلب در رژیمهای غذایی جدید کمبود آن احساس میشود.
لوتئین و زآگزانتین: آنتیاکسیدانهایی که به محافظت از سلامت چشم و کاهش التهاب معروف هستند.
پروتئین با کیفیت بالا: زرده تخم مرغ در ترکیب با چربیهای سالم، سیری و انرژی پایدار را فراهم میکند.
گزینهای عالی برای مدیریت وزن
زرده تخم مرغ وقتی با سفیده خورده میشود، به احساس سیری کمک میکند این مساله آن را به گزینهای عالی برای مدیریت وزن تبدیل میکند. به عنوان مثال، گنجاندن تخم مرغ در صبحانه میتواند به کاهش کالری دریافتی در ادامه روز کمک کند.
خوردن تخم مرغ کامل به شما این امکان را میدهد که از این مواد مغذی بهرهمند شوید، به خصوص هنگامی که به عنوان بخشی از یک وعده غذایی متعادل در نظر گرفته شود.
چه کسانی باید احتیاط کنند؟
در حالی که زرده تخم مرغ به طور کلی بیخطر است، استثنائاتی نیز وجود دارد:
- افراد مبتلا به کلسترول بالای خانوادگی یا سایر بیماریهای ژنتیکی ممکن است کلسترول را به طور تهاجمیتری جذب کنند و باید خوردن منابع غذایی مانند زرده تخم مرغ، را محدود کنند.
- افراد پاسخدهنده به کلسترول بالا پس از خوردن غذاهای غنی از کلسترول، سطح کلسترول بد افزایش یافتهای را تجربه میکنند. اگرچه این اتفاق نادری است، اما ممکن است بهتر باشد مصرف زرده تخم مرغ را کم کنند.
برخی مطالعات، مصرف زیاد تخم مرغ را با افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی را در افراد مبتلا به دیابت یا بیماریهای قلبی و عروقی مرتبط میدانند.
ترکیب تخم مرغ با گوشتهای فرآوری شده و غذاهای سرخ شده، خطر کلی بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهد، و خود زرده تخم مرغ در افرادی رژیم غذایی پرچرب مصرف میکنند باعث افزایش خطر بیماریهای قلبی نمیشود.
بیشتر بخوانید: