به گزارش همشهری آنلاین محققان در برزیل ۱۲۷۷۲ بزرگسال ۳۵ سال به بالا را به طور متوسط به مدت هشت سال تحت نظر گرفتند. شرکت‌کنندگان بر اساس مصرف روزانه هفت شیرین‌کننده رایج به گروه‌هایی تقسیم شدند. این هفت شیرین‌کننده رایج شامل آسپارتام، ساخارین، آسه‌سولفام-K، اریتریتول، زایلیتول، سوربیتول و تاگاتوز بودند که معمولاً در محصولاتی مانند نوشابه رژیمی، آب طعم‌دار، نوشیدنی‌های انرژی‌زا، ماست و دسرهای کم‌کالری استفاده می‌شوند.

نتایج نشان داد که افراد زیر ۶۰ سالی که بیشترین مقدار این شیرین‌کننده‌ها یعنی حدود ۱۹۱ میلی‌گرم در روزرا مصرف می‌کردند، ۶۲ درصد سریع‌تر دچار کاهش مهارت‌های تفکر و حافظه شدند. این مقدار کاهش معادل ۱.۶ سال پیری است. این ارتباط در افراد مبتلا به دیابت حتی قوی‌تر بود.

وقتی محققان هر شیرین‌کننده را به صورت جداگانه بررسی کردند، دریافتند که همه آنها به جز تاگاتوز با کاهش حافظه مرتبط هستند. این پژوهشگران می‌گویند شیرین‌کننده‌های کم‌کالری و بدون کالری اغلب به عنوان جایگزین‌های سالمی برای قند در نظر گرفته می‌شوند اما یافته‌هایشان نشان می‌دهد که برخی از آنها ممکن است در طول زمان اثرات منفی بر سلامت مغز داشته باشند.

آنها هشدار می‌دهند که این مطالعه رابطه علت و معلولی را اثبات نمی‌کند و تحقیقات بیشتری برای تأیید این یافته‌ها و بررسی اینکه آیا سایر جایگزین‌های قند و شکر تصفیه‌شده، مانند سس سیب، عسل، شربت افرا یا شکر نارگیل که می‌توانند جایگزین‌های مؤثری برای قند باشند، مورد نیاز است.

منبع: هلث‌دی

source

توسط chidanet.ir