به گزارش صما، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران اعلام کرد که وظیفه شهرداری تنها صدور پروانه ساخت است و پس از آن، مسئولیت اجرای پروژه به عهده سازندگان میباشد. وی تأکید کرد که شهرداری ابزار قانونی برای اعمال فشار به منظور تسریع روند ساختوساز در اختیار ندارد.
مسئله ساخت مسکن یکی از چالشهای اساسی در شهر تهران است. افزایش جمعیت و نیاز روزافزون به واحدهای مسکونی جدید، مدیریت شهری را بر آن داشته تا سیاستهای ویژهای برای توسعه مسکن در دستور کار قرار دهد. شهرداری تهران بهعنوان یکی از نهادهای کلیدی، نقش محوری در برنامهریزی، هدایت و اجرای پروژههای ساخت مسکن دارد. در این راستا، طرحهای متعددی نظیر بازآفرینی شهری و ساخت مسکن در بافتهای فرسوده اجرا شده و شهرداری تهران با همکاری نهادهای دولتی تلاش میکند تا مشکلات ساخت و ساز را تسهیل کند.
احمد صادقی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، روز گذشته با اشاره به افزایش آمار صدور پروانه ساختمانی در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۱، اعلام کرد که این روند همچنان پایینتر از سال ۱۳۹۸ است و کاهش درخواستها در حوزه شهرسازی مناطق و کاهش شدید درآمدهای مرتبط با آن، مدیریت شهری را در اجرای برنامههای حمل و نقل با چالشهایی مواجه کرده است.
مهدی هدایت، مدیرعامل سازمان نوسازی شهرداری تهران، با تأکید بر اینکه شهرداری تهران تعهدات خود نسبت به قرارگاه مسکن را انجام داده است، توضیح داد که یکی از سیاستهای این دوره، تسهیل فرایند صدور پروانههای ساختمانی بوده است. وی افزود که در گذشته، موانع متعددی از جمله تأییدیه کمیته نما باعث طولانی شدن زمان صدور پروانه میشد که با اصلاح مقررات، این موانع برداشته شده است.
هدایت در خصوص پروژههای مسکن ملی که بر اساس تفاهمنامه بین وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور اجرا میشود، گفت: این پروژهها با مجوز شهرداری توانستهاند عملیات گودبرداری و آمادهسازی را آغاز کنند و حتی برخی از آنها بدون دریافت پروانه رسمی اما با معرفی ناظر، فعالیت خود را شروع کردهاند.
وی همچنین به تعهد شهرداری نسبت به ساخت ۳۰ هزار واحد مسکونی در قالب مسکنهای معوض اشاره کرد و توضیح داد که این واحدها برای مالکان بافتهای فرسودهای در نظر گرفته شده است که توان یا تمایلی به تجمیع یا ساخت ندارند. هدایت خاطرنشان کرد که زمینهای این مالکان یا تجمیع میشود و یا برای خدمات رفاهی آمادهسازی خواهد شد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران تأکید کرد که در دو سال گذشته سه مصوبه مهم در خصوص بافتهای فرسوده تصویب شده که شامل طرح تفصیلی بند ۱۵، اصلاحیه آن و تعیین محدوده ناکارآمد در بافت فرسوده است.
source