قیمت سیمان ۳۰ تا ۴۰ درصد گران شده است؛ انبوه سازان توپ را در زمین تولیدکنندگان می اندازند و معتقدند آنها هر موقع که بخواهند قیمت ها را افزایش می دهند در حالی که تولیدکنندگان منکر این موضوع هستند.

به گزارش اخبار ساختمان، قطعی مکرر برق در تابستان باعث کاهش تولید کارخانه ها شد و کاهش تولید اثر خود را بر قیمت ها گذاشته به طوری که قیمت سیمان از ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان به ۲۰۰ هزار تومان رسید، اما دوباره روند کاهشی داشته و به کیسه ای ۱۳۰ هزار تومان بازگشت این درحالی است که به گفته فعالان صنعت سیمان ناترازی برق، باعث کاهش تولید کارخانه ها شده و همین امر برقیمت سیمان اثرگذاشته است.

بیش از ۵۰ درصد ظرفیت تولید سیمان کاهش یافته است

علی محمد بد، عضو سابق اتحادیه صنعت سیمان در خصوص علت گرانی قیمت سیمان گفت: سیمان زیربنای سازندگی در کشور است و برای عمران هر جایی نیاز به سیمان است. از سوی دیگر سیمان مانند دیگر کالاها قابلیت انبارکردن و ذخیره سازی ندارد که متاسفانه در سال اخیر رشد تولید آن به صفر رسید و از ابتدای سال تاکنون ساخت و ساز و سرمایه گذاری بسیار اندکی انجام شده است و به تبع آن که تولید سیمان بسیار کاهش یافت هزینه های جاری افزایش یافته و کارخانه ها مجبور به گرانی ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت سیمان شدند.

این فعال صنعت سیمان افزود: عمده ترین دلایل گرانی سیمان را می توان شهادت رییس جمهوری، افزایش نرخ سود بانکی و افزایش نرخ اوراق قرضه دولتی برای ساخت راه و جاده دانست که باعث شد پیمانکاران ضرر کنند و ساخت و ساز در کشور کاهش یابد.

وی به مشکل قطعی برق در تابستان اشاره کرد و ادامه داد: تا سال های پیش فقط در تیرماه به دلیل کسری برق تولیدات کاهش می یافت، اما امسال مرداد هم به آن اضافه شد و به جای تولید ماهیانه پنج میلیون تن در هر ماه به تولید ۲ میلیون تن در ماه رسیدیم که بیش از ۵۰ درصد از ظرفیت تولید سیمان کاهش یافت. همچنین میزان تولید کل سیمان در پنج ماهه اول سال نیز ۱۰ درصد کاهش داشته است و تولید سیمان از آنجایی که به برق زیادی نیاز دارد با قطعی های مکرر روبه رو بودیم و تولیدکنندگان نتوانستند به میزان کافی تولیدات داشته باشند.

علی محمد بد اظهار داشت: قیمت سیمان حداقل ۳۰ درصد افزایش داشته در حالی که در سه ماه اخیر تولید سیمان به طور چشمگیری کاهش داشت که همین امر باعث گرانی آن شده است. ازطرفی تقاضا برای خرید سیمان کم بود و انبوه سازان به دلیل رکود بازار مسکن تمایلی به ساخت و ساز ندارند. در این میان قطعی برق هم مزید بر علت شده و تولیدکنندگان نتوانستند به میزان کافی تولیدات داشته باشن، همچنین افزایش هزینه ها و تورم در جامعه و افزایش عوارض گمرکی و کرایه های حمل بار نیز بی تاثیر درگرانی قیمت سیمان نبود.

شرکت های تولیدکننده هر زمان بخواهند قیمت سیمان را افزایش می دهند

فرشید پورحاجت، دبیرکل کانون سراسری انبوه سازان پیش تر در رسانه ها مطرح کرده بود که شرکت های تولیدکننده و سازوکار بورس در کنار هم شرایطی را ایجاد می کنند که هر زمان که می خواهند قیمت سیمان را افزایش می دهند.

به گفته وی، در دوره ای به دلیل آنچه که قطع برق و کمبود تولید نامیده شد، سیمان کمیاب و سپس گران شد. اما باید تاکید کنم که عملکرد شرکت های تولیدکننده سیمان قابل دفاع نیست چراکه این شرکت ها باید اقدام به احداث نیروگاه می کردند. این بی توجهی در ساخت نیروگاه باعث شده است که کارخانه ها در تابستان برق و در زمستان هم که پیش روی ما است به دلیل کمبود گاز با افت تولید سیمان مواجه شوند و نباید با یک نوسان کوچک دچار کمبود سیمان و گرانی سیمان شویم.

تابناک

source

توسط chidanet.ir