پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

نام فیلم  کفرناحوم -Capernaum
کارگردان نادین لبکی
تهیه‌کننده مایکل مرکت
خالد مزنر
نویسنده نادین لبکی
بازیگران زین الرافعی
یوردانوس شیفراو
بولواتیف بانکول
کوثر الحداد
موسیقی خالد مزنر
فیلم‌بردار کریستوفر اون
تدوین‌گر کنستانتین باک

شرکت
تولید

Mooz Films

توزیع‌کننده سونی پیکچرز کلاسیکس

تاریخ‌های انتشار

  • ۱۷ مه ۲۰۱۸ (جشنواره فیلم کن ۲۰۱۸)

مدت زمان

۱۲۶ دقیقه
کشور لبنان
زبان عربی

فیلم Capernaum

خلاصه فیلم 

«زین» پسری ۱۲ ساله در یک خانوادهٔ فقیر و پرجمعیت در بیروت زندگی می‌کند. جوان مغازه‌دار محله، با خواهر ۱۱ سالهٔ زین ازدواج می‌کند. زین که غیرتی بوده، با خانواده درگیر می‌شود و خانه را ترک می‌کند. سپس مادری آفریقایی با بچهٔ شیرخوارش (مهاجران غیرقانونی) را پیدا می‌کند، راحیل و یونس. راحیل زین را به خانه‌اش راه می‌دهد، زین هم از بچهٔ او مراقبت می‌کند. کمی بعد، پلیس متوجه ورود غیرقانونی راحیل می‌شود و او را بازداشت می‌کند؛ زین می‌ماند و یونس.

زین اتفاقی توی بازار از دختری می‌شنود که سوئد کشور رویاهاست، پس برای رفتن به سوئد، شروع به فروش مواد مخدر می‌کند. وقتی پول جمع کرد، یونس را به قاچاقچی می‌فروشد و وقتی برای برداشتن مدارک هویتی و مهاجرت به خانه بازمی‌گردد. آنجا متوجه می‌شود که خواهرش مرده، پس با خشم چاقو را برمی‌دارد و به همسر خواهرش آسیب می‌زند. زین زندانی می‌شود.

در زندان، زین با یک برنامهٔ تلویزیونی تماس می‌گیرد و سرنوشت او، مخاطبان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. زین حالا در مرکز توجه رسانه‌هاست. دادگاهی برای زین تشکیل می‌شود. او در دادگاه اعلام می‌کند که «از والدینش شکایت دارد که چرا او را به این دنیا آورده‌اند و یک بچهٔ دیگر نیز در راه دارند.»

فیلم کفرناحوم؛ یک فیلم اجتماعیِ درخشان از سینمای خاورمیانه

درباره فیلم

اگر فیلم کفرناحوم را برای دیدن انتخاب کردید و گمان می‌کنید که این فیلم سنت همیشه‌گی سینما را حفظ می‌کند تا شما رویاهای‌تان را درآن ببینید، سخت در اشتباه هستید؛ فیلم کفرناحوم تصویری رئال از زندگیِ امروزه شهروندان خاورمیانه به نمایش می‌گذارد؛ فیلمی که در بیروت فیلم‌برداری شد، در محله‌ای به‌نام کفرناحوم، تلقی سازنده از معنای این واژه در مصاحبه‌ای که پس از اکران فیلم داشت، جهنم عنوان شد.

فیلم کفرناحوم، فاصله آرزوهاست با واقعیت، فاصله‌ایست میانِ آن‌چه خواستیم و آن‌چه که هستیم؛ نکته حائز اهمیت در این فیلم قرارگرفتن یک نوجوان به نام زین به عنوان شخصیت محوری‌ست؛ این زاویه دید از جانب یک نوجوان به دنیای پیرامونی و پرداختن به مسائل دیگران و دیگری انتخابی هوشمندانه بود که فوق‌العاده تحسین برانگیز است، وقتی با زبانِ این نوجوان با فیلم همراه می‌شویم ایدئولوژی‌ها و مکاتب فکری هیچ جایی برای خود نمی‌یابند و تنها کودکی را داریم که با زبانِ ساده‌ی خودش با پدیده‌های پیرامونی ارتباط گرفته و آن‌ها را با سوالات و اکت‌هایش به چالش می‌کشد.

source

توسط chidanet.ir