تنش های منطقه بیش از هر زمان دیگری شده و فعالان بازار مسکن مدام در معرض این پرسش هستند که در حال حاضر بهترین اقدام چیست؟ آیا تنش های موجود در عرصه بین المللی منجر به افزایش قیمت مسکن می شود یا رکود ادامه دار خواهد بود.

به گزارش پرشین سازه ، در شرایط تنش زا و وضعیتی که خطر جنگ مستقیم وجود داشته باشد، میل سرمایه گذاران به خرید مسکن کمتر می شود؛ چرا که در چنین شرایطی نیاز به نقدشوندگی دارایی بالاست و از آنجایی که بازار مسکن چنین خصوصیتی ندارد، از تقاضای سرمایه ای خالی می شود و به این ترتیب ممکن است کاهش قیمت را تجربه کند. اما این یک فرض همیشگی نیست و در چنین وضعیت هایی، بازار از همیشه غیرقابل پیشبینی تر می شود.

در طی سال های گذشته، سیاست های غلط و تورم سرسام آور منجر به رشد عجیب قیمت ها در بازار ملک و مسکن شده و شاخص ترین نیاز مردم، از دسترس ایشان دور شده است. در طی ۱۰ سال گذشته، هیچ کالایی به اندازه مسکن رشد قیمت نداشته است. از سوی دیگر، رشد قیمت منجر به کاهش قدرت خرید مردم شد و در نهایت رکود سنگینی را پدید آورد.

در طی روزهای گذشته، تنش های سیاسی منطقه باعث شد که بازار طلا و ارز به شدت دچار نوسان و افزایش قیمت شوند و همین مسئله باعث شد که برخی از فعالان بازار نگران افزایش قیمت در بازار مسکن گردند. البته باید در نظر گرفت که بازار مسکن همواره با یک فاصله زمانی مشخص نسبت به تنش های سیاسی و افزایش نرخ ارز و طلا واکنش نشان می دهد. در واقع به محض تثبیت قیمت فعلی دلار و طلا، احتمالاً بازار مسکن نیز خود را به سطح قیمت این دو عامل برساند اما آیا این موضوع، یک حقیقت قطعی است یا احتمال دارد که بازار مسکن این بار واکنش متفاوتی از خود نشان دهد؟

یکی از کارشناسان بازار مسکن می گوید که در حال حاضر، خریدار فوری در بازار مسکن وجود ندارد و این موضوع به دو طرف تقاضای مصرف کننده و سرمایه گذار قابل تعمیم است.

سوال مهم تر اینجاست که آیا سایه جنگ باعث افزایش قیمت بازار مسکن خواهد شد؟ در حال حاضر به نظر می آید که اگر عاملی قادر به تغییر شرایط بازار شود، همین موضوع و التهابات ناشی از آن است.

بر اساس گفته های منصور غیبی، در گذشته نیز بازارهای موازی مثل طلا و ارز روی قیمت مسکن اثر گذاشته اند و بعید نیست که عامل جدید اثرگذاری روی بازار مسکن، جنگ در منطقه باشد.

وی در ادامه خاطرنشان ساخت که در طی هفته های گذشته، التهاباتی در بازار ارز، سکه و طلا مشاهده شد و قیمت ها تا حدی بالا رفت. اما نکته اینجاست که در چنین بازارهایی، امکان خرید فوری وجود دارد. این در حالیست که ویژگی های بازار مسکن اینگونه نیست.

با خرید ارز و طلا، می توان هر زمان که تمایل داشت، آنها را نقد کرد اما بازار مسکن قدرت نقدشوندگی بالایی ندارد. به همین جهت است که احتمالاً به اندازه ارز و طلا نسبت به متغیرهای خارج از بازار، واکنش نشان نمی دهد.

منصور غیبی در ادامه صحبت های خود تاکید کرد که در بازار و اقتصاد مسکن، حرف اول را امنیت می زند و سرمایه گذاران و خریداران مسکن نسبت به این آیتم، رفتار خود را تغییر می دهند. در نتیجه وقتی که تنش های سیاسی و سایه جنگ بر سر کشور باشد، طبیعی است که بسیاری از خریداران مصرفی و سرمایه ای، بازار را ترک خواهند کرد.

بررسی ها نشان می دهد که در حال حاضر، میل به خرید فوری در بازار مسکن وجود ندارد و همچنان سایه سنگین رکود بر آن حاکم است.

این کارشناس اقتصاد مسکن در بخش دیگری از صحبت های خود تاکید کرد که اگر ریسک های سیاسی مرتفع شود، اولویت اول سرمایه گذاران خرید ملک خواهد بود. در حال حاضر، یک انباشت انتظاری بابت رفتار سیاسی و رفع التهابات ناشی از سایه جنگ در منطقه وجود دارد.

غیبی در ادامه اعلام کرد: در صورتی که مسائل سیاسی مربوط به این تنش ها رفع و رجوع شود و تعادل به این حوزه برگردد، اولویت اصلی متقاضیان سرمایه ای، خرید ملک و مسکن خواهد بود و دوباره میزان تقاضا در این بازار بیشتر خواهد شد.

وی در انتهای سخنان خود یادآور شد که در حال حاضر، یک انباشت انتظاری در بازار مسکن شکل گرفته است که با رفع التهاب های سیاسی و دستیابی به یک تعادل اجتماعی، سیاسی؛ قطعا بازار مسکن دوباره پرتقاضا خواهد شد و افراد بیشتری برای سرمایه گذاری در آن، صف خواهند کشید.

حال باید منتظر ماند و دید که بلاخره وضعیت این تنش های سیاسی به کجا خواهد رسید و آیا آرامش و ثبات به عرصه بین المللی بازمی گردد؟!

source

توسط chidanet.ir