مدت هاست که گفته می شود برای خانه دار کردن مردم؛ هیچ راهی به جز حمایت دولت وجود ندارد. تا زمانی که دولت پا به میدان نگذاشته و وام ارزان قیمت در اختیار متقاضیان مسکن قرار ندهد، بعید است که این مسائل بزرگ بازار مسکن حل شود. حالا مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران می گوید که از همین طریق به دنبال خانه دار کردن مردم هستند.

به گزارش پرشین سازه ، یکی از حرف های اصلی این مقام مسئول، این بود که نباید در نقاطی که زیرساخت کافی برای زندگی وجود دارد، برنامه ساخت مسکن ریخت. یکی از معضلات بزرگ ساخت شهرهای جدید در اطراف شهرهای بزرگ همین بوده است.

تحقیقات کوتاهی پیرامون شهرهای جدید نشان می دهد که حتی بهترین آنها هم از زیرساخت کافی برای زندگی برخوردار نیستند. بنابراین به جای صرف بودجه و وقت فراوان برای ساخت این شهرها، باید مسیر را به سمت استفاده از ظرفیت های دیگر برد.

بر اساس گفته های مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، بافت فرسوده ظرفیت خیلی خوبی برای ساخت و ساز نهضت ملی مسکن دارد و می توان از طریق این پتانسیل، بسیاری از مردم را خانه دار کرد.

محمد آئینی تاکید کرد که گرچه ممکن است قیمت واحدهای مسکونی تهران بالا باشد اما با هزینه های ساخت و ساز یک واحد ۸۰ متری در پرند، می توان یک واحد ۴۰ الی ۵۰ متری در تهران خریداری کرد. بنابراین چرا به جای اینکه نسبت به بافت فرسوده و ساخت مسکن در آن توجه شود، تمام تمرکز را روی ساخت شهرهای جدید بگذاریم؟!

وی در ادامه به بررسی ابعاد مختلف این موضوع پرداخت و خاطرنشان ساخت که برای ساخت مسکن در یک شهر جدید، باید هزینه زیرساخت ها و تامین سرانه خدمات نیز در نظر گرفته شود. مثلاً وقتی که قرار است یک واحد مسکونی در شهری جدید ساخته شود، باید هزینه های واگذاری زمین رایگان، آماده سازی آنها، ساخت خدمات روبنایی مثل مدرسه، مسجد، درمانگاه و احداث جاده نیز در نظر گرفته شود. در نهایت با یک حساب و کتاب ساده، متوجه خواهیم شد که هزینه ساخت مسکن در شهرهای جدید خیلی بالاتر می شود.

این در حالیست که با اختصاص یک وام خرید ارزان قیمت که فقط ۴ درصد سود دارد، می توان مردم را در بافت فرسوده خانه دار کرد. این موضوع باید از مدت ها پیش در نظر گرفته می شد اما هرچه زودتر نسبت به آن رسیدگی شود، اتفاقات بهتری برای حوزه مسکن رخ خواهد داد.

به قول آقای محمد آئینی، وقتی می توان  با کمتر از این هزینه یک خانه ۴۰ تا ۵۰ متری در خود تهران خرید، چرا باید یک واحد ۸۰ متری در پرند ساخت؟ جایی که زیرساخت لازم برای زندگی ندارد و قطعاً جای مناسبی برای ساکنان آن نیست؟

نگاهی به وضعیت شهرهای جدید نشان می دهد که حتی بهترین آنها هم مشکل سرانه خدمات دارند. مثلاً در شهر جدید پردیس کمبودهای زیادی وجود دارد که عملاً این شهر را به یک خوابگاه بزرگ برای ساکنان تبدیل کرده است و ابداً جای مناسبی برای زندگی نیست.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تاکید کرد که نزدیک به ۴ میلیون متقاضی مسکن در کشور وجود دارد. سالانه نزدیک به ۵۰ هزار متقاضی را می توان در بافت فرسوده صاحبخانه کرد و بخش بزرگی از مشکل را حل و فصل نمود. از این طریق حتی می توان نهضت ملی مسکن را نیز تا حد خوبی پیش برد.

برنامه هفتم توسعه نیز بر همین موضوع تاکید دارد و خاطرنشان ساخته که سالانه باید ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده تولید شود. از این میان؛ ۳۰ هزار واحد به پلاک های قدیمی مربوط است. ۷۰ هزار واحد اضافه نیز وجود دارد که از طریق اعطای وام ارزان قیمت خرید به مردم، می توان ۵۰ هزار واحد دیگر را نیز به مردم عرضه کرد.

یکی از مهم ترین اقداماتی که دولت در پی آن باشد، جذب سرمایه داران به ساخت و ساز در بافت فرسوده است. البته در صورتی که سازنده متوجه شود که خریدار خوبی در بافت فرسوده وجود دارد، قطعا به سمت تولید مسکن در این ناحیه جلب خواهد شد. به این ترتیب علاوه بر خانه دار کردن مردم، سرعت نوسازی نیز بالاتر می رود.

معاون وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از صحبت های خود اعلام کرد که با افزایش ساخت و ساز در این بخش، متقاضیان مسکن توان مالی بیشتری پیدا می کنند و به این ترتیب قدرت انتخاب آنها نیز بیشتر خواهد شد.

آئینی تصریح کرد که برای اجرای این برنامه به پرداخت وام هم نیاز نیست، چرا که بخش زیادی از وام های دوره مشارکت به فروش اقساطی تبدیل خواهد شد. البته در کنار این موضوع، وام های خرید ارزان قیمت زیادی هم پرداخت می شود.

source

توسط chidanet.ir