ناصر امانی ضمن بیان مطلب فوق در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری ساختمان آنلاین اظهارداشت: موضوع انتخاب شهردار با رای مستقیم مردم که از سوی وزیر محترم کشور مطرح شده است ایده خوبی است و از مدتها قبل مطرح بوده است، در بدو‌امر باید قانونی شود یعنی از سوی مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد و اگر این ایده از سوی مجلس و شورای نگهبان به تصویب برسد تبدیل به یک قانون خواهد شد که قابل اجرا خواهد بود.

وی ادامه داد: اما نظر ما این است که در کلانشهرها که عمدتاً مراکز استان‌ها هستند، اگر قرار باشد که شهردار با رای مردم انتخاب شود، این امر دارای یکسری محاسن و معایب است و با توجه به این موضوع باید ابتدا نقاط ضعف و نقاط قوت این ایده مورد ارزیابی دقیق کارشناسی قرار گیرد بعد درباره‌ آن تصمیم گیری شود.

عضو شورای شهر تهران درباره معایب انتخاب مستقیم شهردار توسط مردم گفت: اساسا در موعد انتخابات،شهردار هم همانند کاندیداهایی که خودشان را مستقیم در معرض انتخاب رای مردم قرار می‌دهند، یک سری وعده و عید به مردم می‌دهد و ممکن است تحت تاثیر همین وعده‌ها، افرادی که تخصص و توانمندی‌های لازم را برای اداره شهر ندارند، موفق به کسب آراء مردم شوند و بعد وارد مدیریت شهری شوند و سپس هیچ ضمانتی برای پیگیری وعده‌هایی که آن فرد در ایام تبلیغات به مردم داده است وجود ندارد و در نتیجه هم شهر و هم مردم متضرر می‌شوند.

وی در عین حال تاکید کرد: در همین حال انتخاب شهردار یک کار کاملاً تخصصی است، زیرا شهردار بر اساس قانون باید دارای یکسری ویژگی‌ها و فاکتورهایی باشد که این ویژگی‌ها باید به صورت تک‌تک کنترل شوند. بدون شک، اگر این فاکتورها توسط یک جمع کوچک تخصصی کنترل و سپس احراز و انتخاب شود، بسیار بهتر از آن است که به عامه و اکثریت جامعه واگذار شود.

امانی خاطر نشان ساخت: اما معضل بعدی انتخاب مستقیم شهردار توسط مردم کاهش اختیارات شوراهای شهر است، این در حالی است که ما به دنبال آن هستیم که اختیارات شورای شهر و بسیاری از وظایف سازمان‌ها و وزارتخانه‌های کشور به مدیریت شهری واگذار شود. یکی از مهمترین وظایف شوراها که طی چند دهه اخیر فعال بوده اند، انتخاب شهردار بوده است، در حالی که با به رای گذاشتن انتخاب شهردار توسط عامه مردم، یکی از مهمترین اختیارات شورا از این نهاد سلب خواهد شد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر بعد از انتخاب شهردار با رای مستقیم مردم، قطعاً نظارت بر عملکرد شهردار با شورای شهر خواهد بود. یعنی در عمل در حالی که انتخاب شهردار با مردم خواهد بود، اما نظارت بر عملکرد شهردار بر عهده شورای شهر خواهد بود و این فرآیند یک تعارض ایجاد خواهد کرد.

عضو شورای شهر تهران اظهار داشت: نظر شخصی من این است که لیست‌ها و ائتلاف‌هایی که در دوره آینده به دنبال اخذ رای مردم برای کسب کرسی شوراهای شهر هستند، همزمان شهردار خود را هم معرفی کنند. این رویه جمع بین دو نظر است. یعنی مردم با توجه به فردی که از سوی لیست‌های کاندیدای شورای شهر به عنوان شهردار انتخاب می‌کنند به لیست نامزدهای شورای شهر رای خواهند داد، اما در عمل انتخاب نهایی شهردار پیشنهادی به عهده شورا که بعداً ناظر بر عملکرد شهردار است خواهد بود.

وی در پاسخ به این سوال که اگر ایده انتخاب شهردار با رای مستقیم مردم، فرآیند قانونی خود را طی کند چه اتفاقی رخ خواهد داد اذعان داشت: هنوز که این اتفاق رخ نداده است و ما هم نظرات کارشناسانه و‌داسوزاته خود را به مجلس شورای اسلامی منعکس می کنیم اما اگر این ایده قانونی شود،ما تسلیم قانون هستیم و‌کاری نمی توانیم بکنیم و‌آن را اجرایی خواهیم کرد.

به این مطلب امتیاز دهید

source

توسط chidanet.ir