هیچ یک از طرح های مسکن سازی که برای محرومان آغاز می شود، اساساً به هدف برخورد نمی کند. یکی از دلایل اصلی عدم تاثیرگذاری طرح های دولتی مسکن محرومان، عدم همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات مسکن است.

به گزارش پرشین سازه ، معاون مسکن بنیاد مسکن می گوید که بانک ها در پرداخت وام بسیار کُند عمل می کنند و اساساً برای مسکن محرومان که هیچ تسهیلاتی قائل نمی شوند. به همین دلیل اگر به دنبال تکمیل پروژه های مسکن سازی هستیم، باید قبل از هر چیزی بانک ها را به همکاری ترغیب کنیم.

دهک های پایین درآمد بدون حمایت دولت، نمی توانند خانه دار شوند. قیمت مسکن به قدری بالا رفته که حتی دهک های متوسط و رو به بالای جامعه نیز دیگر از عهده خرید مسکن برنمی آیند. به همین دلیل است که دولت باید دست به کار شود و اقداماتی در این حوزه انجام دهد.

در همین راستا، فرزانه صادق خاطرنشان ساخت که ساخت مسکن برای محرومان جامعه از اولویت های اصلی دولت چهاردهم است. وزیر راه و شهرسازی تاکید کردند که تسهیلگری ساخت مسکن محرومان باید با قدرت ادامه پیدا کند و برای تامین مالی این پروژه، باید از تمام ظرفیت های ممکن استفاده شود.

خانم صادق اعلام کرد که انتخاب مکان برای ساخت پروژه های مسکن محرومان، باید بر اساس توجه دقیق به شاخص های محرومیت باشد. تصمیم گیری و اقدام مشترک بخش های مختلف نیز با روش همکاری هم افزا برنامه ریزی شود و همچنین پیگیری و پایش اجرای برنامه ها و ارائه گزارش های نوبه ای دقیق نیز با وسواس زیادی صورت بگیرد و در دستور کار این گروه تخصصی باشد.

در حال حاضر، یکی از مهم ترین دستگاه هایی که باید اقدام به ساخت مسکن برای محرومان نماید، بنیاد مسکن می باشد. در طی سال های گذشته، بنیاد مسکن بارها دست به اقدام زده و گام های خوبی در راستای تامین مسکن محرومان برداشته است. کافیست نگاهی به پروژه های به سرانجام رسیده بندازیم تا متوجه شویم چه تعداد از آنها، توسط بنیاد مسکن تکمیل شده اند.

اقدامات بنیاد مسکن برای مسکن محرومان!

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن اعلام کرد که در طی چند سال گذشته، اقدامات خوبی از سوی بنیاد برای تامین مسکن محرومان صورت گرفته است. حمیدرضا سهرابی خاطرنشان ساخت که یکی از این اقدامات، تخصیص زمین و واگذاری آنها بوده است. به این ترتیب بخشی از نیاز محرومان به مسکن برطرف شد.

البته هنوز هم راه زیادی تا تکمیل این طرح وجود دارد اما نکته مثبت ماجرا اینجاست که بلاخره، نیاز به ساخت مسکن محرومان درک شده و گام هایی هم در راستای آن برداشته شده است. سهرابی می گوید که وزیر راه و شهرسازی نیز دستوراتی مبنی بر اولویت قرار دادن این واحدهای مسکونی صادر کرده است.

برخی از پروژه هایی که به مسکن محرومان مربوط می شوند، دچار عقب ماندگی شده اند و حالا با توجه به دستور وزیر، باید جبران این عقب ماندگی صورت بگیرد. بنیاد مسکن دست به کار شده و بخشی از واحدها را تکمیل کرده است.

سهرابی در بخش دیگری از صحبت های خود خاطرنشان ساخت که با همکاری سازمان ملی زمین و مسکن، بنیاد قرار است ۵۰ هزار واحد مسکونی برای محرومان بسازد. بنیاد مسکن و سازمان ملی زمین و مسکن موفق شده اند تا به امروز برای ۱۸ هزار واحد، زمین کافی تامین کرده است.

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در ادامه صحبت های خود تاکید کرد که بنیاد مسکن در سال گذشته، ۵۲ میلیارد تومان از منابع داخلی بنیاد برای ساخت مسکن محرومان در بخش شهری اختصاص داده است. در صورتی که همکاری بانک ها برای پرداخت تسهیلات ساخت بهتر شود، احتمالاً سرعت ساخت و ساز نیز بالاتر خواهد رفت و شاهد تکمیل هرچه سریع تر طرح ها خواهیم بود.

هشت هزار واحد مسکونی محرومان که موضوع تفاهم نامه میان بنیاد و سازمان ملی زمین و مسکن بوده نیز موفق به دریافت پروانه ساختمانی شده اند. از این میان، چهار هزار و ۶۰ واحد نیز روند ساخت و ساز خود را آغاز کرده اند.

حمیدرضا سهرابی اعلام کرد که مقدمات اجرای این واحدها از ابتدای امسال شروع شده و با توجه به اینکه ساخت واحدهای مسکونی تقریبا دو سال طول می کشد، برنامه بر این است که در سال های آینده، تکمیل و تحویل واحدهای مزبور انجام شود.

وی در نهایت خاطرنشان ساخت که اگر همکاری بانک ها در اجرایی شدن پروژه های مسکن سازی افزایش پیدا کند، وضعیت بهتر خواهد شد و زودتر می توان پروژه ها را تکمیل کرد. در حال حاضر متاسفانه اقدامات مناسبی برای تخصیص وام مسکن محرومان از سوی بانک ها صورت نگرفته و برای همین موضوع است که در نهایت پروژه ها با تعلل و تاخیر آغاز می شوند.

source

توسط chidanet.ir