انباشت مصالح ساختمانی و نخاله های مربوط به آن می تواند هر شهری را با معضل رو به رو کند اما به نظر می آید که در حال حاضر، وضعیت شهر کرمانشاه از این بابت وخیم شده و سلامت بهداشت و محیط زیست و البته زیبایی شهر را به خطر انداخته است.

به گزارش پرشین سازه ، این نخاله های ساختمانی می توانند گرد و غبار زیادی را در هوا ایجاد کرده و انواع آلودگی های شیمیایی ناشی از تجزیه مصالح را در هوا منتشر کنند. به همین دلیل است که باید هر چه سریع تر، فکری به حال پسماندهای ساختمانی در کرمانشاه شود.

علاوه بر مشکلات مربوط به سلامت و بهداشت، نخاله های ساختمانی برای رفت و آمد ساکنان کرمانشاه نیز مشکل ایجاد کرده است. حتی پای پسماند ساختمانی به رودخانه های استان نیز باز شده و منجر به انسداد آنها شده است. به نظر می آید که استان کرمانشاه در محاصره این نخاله های ساختمانی واقع شده و هر روز بر مشکلات ناشی از آن افزوده می شود.

دستگاه های اجرایی استان کرمانشاه باید مدیریت دقیق تر و جدی تری برای کنترل این پسماندها در نظر بگیرند. علاوه بر این، شهرداری کرمانشاه نیز باید وارد عمل شده و نقش خود را در کنترل این مشکل ایفاء کند.

در طی سال های اخیر، استان کرمانشاه رکورد خوبی در نوسازی بافت فرسوده داشته اما همین موضوع سبب افزایش نخاله های ساختمانی شده است. سازندگان پسماند ساختمانی خود را در حاشیه شهر و مسیرهای ورودی و خروجی شهر می ریزند و حتی به بستر رودخانه نیز رحم نمی کنند. در نتیجه علاوه بر مشکلات کنونی، اصلاً بعید نیست که با اولین بارندگی شدید، اتفاقات ناگواری برای مردم رخ دهد.

مدیریت پسماند و نخاله های ساختمانی، کار ساده ای نیست و باید از ابتدا تا انتها مدیریت شود، در غیر این صورت، وقوع چنین پیامدهایی اصلاً دور از انتظار نیست. سوالی که در این میان مطرح می شود، این است که شهر کرمانشاه با وجود سایت بازیافت و جمع آوری نخاله ساختمانی چرا باید درگیر چنین موضوعی باشد؟

مدیران و شهروندان کرمانشاهی، نظرات مختلفی در خصوص این موضوع دارند. برخی تقصیر را به عهده شهرداری می اندازند و بعضی دیگر، سازندگان را مقصر اصلی این وضع می دانند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استان کرمانشاه تایید می کند که میزان نخاله های ساختمانی در کرمانشاه زیاد است. از نظر وی، مقصر اصلی شهرداری است. این سازمان قرار بود از مبدأ خاکبرداری، اقداماتی در راستای انتقال این نخاله ها به سایت ویژه جمع آوری نخاله های ساختمانی انجام دهد اما کوتاهی زیادی در این بخش صورت گرفته است.

افشین یگانه در ادامه صحبت های خود تاکید کرد که این مشکل به سادگی قابل کنترل است و با یک نظارت کلی از محل بارگیری تا تخلیه، می توان از وقوع چنین مشکلاتی پیشگیری کرد.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران استان اعلام کرد: البته این کار انجام نمی شود. در طی شب، شامل تردد کامیون های متعدد در کمربندی های شرقی و غربی و جاده سراب نیلوفر و ماهیدشت هستیم. کامیون ها در نبود ناظر، به راحتی تخلف می کنند و خیالشان آسوده است که دستگاه های ذیربط با آنها برخورد لازم را نخواهند داشت.

وی در ادامه صحبت های خود تصریح کرد که جلسات متعددی با حضور شخص استاندار کرمانشاه برگزار شد تا نسبت به موضوع تخلیه نخاله های ساختمانی در مجاورت رودخانه ها، جاده ها و خانه های مسکونی اقدامی صورت بگیرد. حتی بر اساس قانون، نامه ای هم به سازمان حفاظت محیط زیست نیز ارسال شد تا به موضوع ورود پیدا کند. علاوه بر تمام این موارد، بر اساس یک مصوبه از دستگاه های دیگری مثل آب منطقه ای، شهرداری و راهداری نیز درخواست شد که به موضوع نخاله های ساختمانی رسیدگی نمایند و این معضل را حل و فصل کنند.

وی در نهایت به این نکته اشاره کرد که وجود این نخاله های ساختمانی در استان کرمانشاه خطرزاست و با رسیدن فصل زمستان و سیلاب های شدید، وضعیت بغرنج تر خواهد شد. نامه ای که اخیراً به وزیر کشور ارسال شده نیز بر همین موضوع تاکید دارد و خاطرنشان می سازد که هر یک از مدیران دستگاه های مربوطه در صورت کوتاهی در این امر، مسئولیت حوادث آتی را باید به عهده بگیرند و پاسخگو باشند.

این مقام مسئول اعلام کرد که هر مصوبه ای که توسط ستاد مدیریت بحران به تصویب می رسد باید اجرایی شود. مثلاً یکی از مناطق خطرناکی که در استان وجود دارد، بستر رودخانه قره سو است که شهرداری بر روی آن، اقدام به احداث پل کرده و خاک ناشی از ساخت و ساز را در کف رودخانه ریخته است. خطر این موضوع حتی توسط استاندار نیز مطرح شده است.

در صورتی که شهرداری تا ۱۰ روز آینده اقدام به رفع این مشکل نکند، باید برخوردهای قانونی لازم با این دستگاه صورت بگیرد.

source

توسط chidanet.ir