رئیس هیات مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران تاکید کرد:
رئیس هیات مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران گفت: برای موفقیت در طرح احیای بافت های فرسوده بایستی شرکت های سازنده با همکاری نهادهای دولتی متولی در این حوزه، محله های بافت های فرسوده را با متدهای و شرایط جدید طراحی کنند که با نوع سکونت های جدید و الگوهای جهانی مطابقت داشته باشد.
ایرج رهبر رئیس هیات مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران در گفتگو با خبرنگار اخبار ساختمان گفت: یکی از موضوعاتی که مورد توجه وزارت راه و شهرسازی نیز قرار گرفته است، موضوع نوسازی بافت های فرسوده است؛ متاسفانه علی رغم اینکه دولت از راه های مختلف سعی کرده است این موضوع را به انجام برساند اما هنوز به موفقیتی در این زمینه دست پیدا نکرده است.
وی همچنین گفت: عدم موفقیت در نوسازی بافت های فرسوده دلایل مختلفی دارد اما پیدا کردن راهکاری برای موفقیت در این حوزه چندان هم دشوار نیست چرا که با نگاهی به عملکرد کشورهای پیشرو در این حوزه و یا حتی تجربه های موفقی مانند بازار رضا در مشهد، می تواند الگوی مناسبی برای اجرای درست نوسازی بافت های فرسوده به مسوولان امر ارائه کند.
محله سازی در بافت های فرسوده باید با جدیت پیگیری شود
رئیس هیات مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران با تاکید بر لزوم محله سازی در بافت های فرسوده، گفت: در سال های اخیر شرکت های بخش خصوصی حضور چشمگیری در امر نوسازی بافت های فرسوده داشته اند و توانسته اند به صورت خودمالکی و موردی اقدام به نوسازی واحدهای فرسوده در محله های مختلف شهری کنند، اما ما معتقد هستیم که برای احیا و نوسازی بافت های فرسوده باید اقدام به محله سازی در این بافت ها کنیم.
رهبر در ادامه توضیح داد: برای موفقیت در طرح احیای بافت های فرسوده بایستی شرکت های سازنده با همکاری نهادهای دولتی متولی در این حوزه، محله های بافت های فرسوده را با متدهای و شرایط جدید طراحی کنند که با نوع سکونت های جدید و الگوهای جهانی مطابقت داشته باشد و مردم را نسبت به زندگی در این محله ها ترغیب کنند و این موضوع مستلزم ایجاد محله هایی با امکانات مناسب و به روز است تا روند نوسازی بافت های فرسوده شکل مناسبی پیدا کند.
وی همچنین گفت: چنانچه موضوع نوسازی بافت های فرسوده به صورت محله سازی پیگیری شود، قطعا حاشیه سود ساخت و ساز نیز برای انبوه سازان حفظ خواهد شد و شرکت های خصوصی بیشتری برای احیای این بافت های پیشقدم خواهند شد.
مردم چگونه به شرکت های فعال در حوزه نوسازی بافت های فرسوده اعتماد کنند؟
رئیس هیات مدیره انجمن انبوه سازان استان تهران در پاسخ به این سوال که چگونه می توان اعتماد از دست رفته مردم را نسبت به شرکت های فعال در امر نوسازی بافت های فرسوده بازگرداند؟ توضیح داد: متاسفانه در گذشته مردم ساکن در واحدهای فرسوده شاهد بدقولی های بسیاری از سوی سازندگان و شهرداری ها و سایر سازمان های فعال در این بخش بوده اند که الان به سختی می توانند اعتماد کنند و واحد فرسوده خود را در اختیار سازندگان قرار دهند، لذا برای جلب اعتماد مردم باید طرح هایی مانند طرح کلید به کلید را اجرا کرد که با ارائه واحد آماده قابل قبول برای صاحبان این واحدها این انگیزه را برای آنها ایجاد کنند تا بتوانند با تحویل واحد جدید، واحد فرسوده خود را در اختیار سازندگان قرار دهند.
رهبر در پایان گفت: برای نوسازی محله های فرسوده باید از کشورهای پیشرو در این امر و یا نمونه های موفقی که در گذشته اجرا شده است الگوبرداری کنیم و محله های مناسبی را برای زندگی افراد ساکن در این محله ها ایجاد کنیم تا با ایجاد محله های نوین و با امکانات به روز انگیزه افراد را برای زندگی در این محله ها افزایش دهیم و هم در سمت مقابل حاشیه سود ساخت و ساز در این محله ها برای فعالان این حوزه حفظ شود تا از این طریق شاهد افزایش سرعت نوسازی در بافت های فرسوده نیز باشیم.
source