یکی از اصلی ترین شهرهایی که برای ساخت و ساز پروژه های نهضت ملی مسکن در نظر گرفته شد، پرند بود. حالا گفته می شود که ۳۲ هزار واحد از نهضت ملی مسکن در این شهر جدید در دست ساخت است.

به گزارش پرشین سازه ، مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند ضمن بیان این موضوع تاکید کرد که برای تکمیل این واحدها به آورده متقاضیان نیاز است و از آنها درخواست کرد که نهایت همکاری را با پروژه های مزبور داشته باشند تا در نهایت، واحدهای نهضت ملی مسکن پرند هرچه سریع تر تکمیل شده و به دست صاحبان خود برسد.

این صحبت ها در طول جلسه ای که مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند با برخی از اعضای شرکت و دیگر مسئولین مربوطه داشت، به میان آمد. آرش صیادی، مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند، مهدی مجیدی یکی از اعضای هیات مدیره شرکت، سرپرست کارگزاری مسکن مهر و نهضت ملی شرکت عمران شهر جدید پرند برگزار شد.

تاکید مسئولین و متولیان پروژه های نهضت ملی مسکن به پرداخت آورده های متقاضیان، معمولاً اجرایی نمی شود، چرا که بخش زیادی از متقاضیان از اقشار کم درآمد و فرودست جامعه هستند و اساساً قادر به پرداخت هزینه های تامین مسکن خود نیستند. بدون حمایت دولت، این افراد هیچوقت نمی توانند خانه دار شوند. به خصوص حالا که قیمت ها تا این حد بالا رفته و عملاً هیچگونه افساری وجود ندارد که جلوی جهش قیمت ها را بگیرد.

البته دولت به دنبال ارائه راهکارهایی است که با آنها بتواند فشار پرداخت آورده ها را از دوش متقاضیان بردارد. در جلسه ای که مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند با برخی دیگر از مسئولین و متولیان امر برگزار کرده بود، به همین موضوع پرداخته شد و بار دیگر تاکید گشت که اساساً اولویت اصلی دولت، ساخت مسکن برای اقشار ویژه و تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی است.

بر اساس گفته های آرش صیادی در جلسه پیشین قرار بود که ظرف ۲ ماه، این متقاضیان تعیین تکلیف شده و شرایط آنها بررسی شود. نتیجه جلسات مزبور آن شد که دسته ای از متقاضیان مسکن که واحدهایشان پیشرفت بالایی دارند یا آماده تحویل هستند، برای کمک به تامین آورده به دستگاه های متولی معرفی شوند.

البته در صورتی که بانک ها همکاری بهتری داشتند و تسهیلات مربوط به مسکن را به موقع پرداخت می نمودند، احتمالاً این مشکلات کمتر رخ می داد اما در حال حاضر، روش های دیگری مثل معافیت از پرداخت هزینه صدور پروانه ساختمانی و موارد دیگر در دستور کار قرار گرفته است.

آرش صیادی در توضیح این مسئله اعلام کرد:

بر اساس قانون، این افراد که توان پرداخت آورده های مالی خود را ندارند از پرداخت هزینه صدور پروانه ساختمانی معاف هستند. تمام هماهنگی های لازم هم با شهرداری انجام شده است.

بر اساس گفته های این مقام مسئول، در حال حاضر ۳۲ هزار واحد مسکونی در شهر جدید پرند در دست ساخت است. نکته مهم اینجاست که تامین مالی این پروژه ها هنوز به طور کامل انجام نگرفته و آنگونه که مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند می گوید، تامین مالی این پروژه ها از مهمترین اولویت های کنونی شرکت است. هرگونه تاخیر در تامین مالی مالی به معنای افزایش قیمت تمام شده مسکن است و فشار اصلی را متقاضیان متحمل خواهند شد.

از دلایل دیگری که منجر به ایجاد تاخیر در تکمیل پروژه های مسکن سازی می شود، بدحسابی برخی از متقاضیان است. آرش صیادی اعلام کرد که برای این متقاضیان بدحساب، اخطار جابه‌جایی پروژه و اولویت انتخاب واحد ارسال شده است. در صورتی که به این هشدار نیز بی توجه باشند و آورده های خود را به موقع تامین نکنند، به پروژه های متناسب با پرداختی شان منتقل خواهند شد.

آنچه که از دیدگاه مسئولان و متولیان امر پنهان می ماند، این است که بسیاری از این افراد اساساً توان پرداخت آورده های مالی را ندارند و به همین دلیل است که مدام عقب می مانند. نتیجه نهایی این وضعیت، فروش امتیاز مسکن ملی است که مشابه آن را در طرح مسکن مهر نیز دیده بودیم.

از همان ابتدای پروژه نهضت ملی مسکن بارها به مسئولان و متولیان این پروژه هشدار داده شد که احتمالاً این وضعیت پیش خواهد آمد و نباید تامین مالی پروژه ها را به متقاضیان و تسهیلات بانکی سپرد؛ چرا که این وضعیت پیش از این نیز در مسکن مهر تجربه شده بود و تا به امروز هم، هنوز این واحدها تکمیل نشده اند.

source

توسط chidanet.ir