به گزارش همشهری آنلاین امیرمسعود پورهاشم(تحلیل‌گر تکنولوژی‌های مالی) نوشت: طی سال گذشته، این فرصت را داشتم تا با مدیرانی از شرکت‌های مختلف در سراسر کشور درباره سرمایه در گردش و نیازهای تامین مالی زنجیره تامین (SCF) آنها صحبت کنم. یکی از رایج‌ترین حرف‌هایی که هنگام شروع مکالمه در مورد یک برنامه مالی زنجیره تامین شنیدم این است که «ما نیازمند سرمایه درگردش و جریان نقدی قابل اتکا هستند .» پاسخ من در مقابل چنین نیازی پیاده سازی تامین مالی زنجیره تامین موثر و با هدف رفع نیاز ایشان بوده است.
شاید این طور به نظر برسد که یک برنامه مالی زنجیره تامین برای شرکتی که ثبات مالی لازم را دارد غیرضروری است، اما اینجا می‌خواهم براساس تجربیاتی که داشته‌ام مواردی را با شما به اشتراک بگذارم که نشان می‌دهد حتی برای مشاغل پایدار هم، چنین برنامه‌هایی مفید است. در واقع برنامه‌های مالی زنجیره تامین بدون در نظر گرفتن سلامت مالی یک شرکت می‌تواند مزایای مختلفی داشته باشد. ازجمله این مزایا می‌توانم به موارد زیر اشاره کنم:

بهینه‌سازی سرمایه در گردش: اغلب شرکت‌های با ثبات مالی به دنبال راه‌هایی برای بهینه‌سازی سرمایه در گردش خود هستند. با استفاده از یک برنامه تامین مالی زنجیره تامین، شرکت‌ها می‌توانند شرایط پرداخت را برای ذینفعان خود بدون تاثیر منفی بر جریان نقدی آن‌ها تسهیل کنند. این کار به شرکت‌ها اجازه می‌دهد علاوه بر تامین مالی ارزانتر و حفظ تداوم کسب و کار، نقدینگی خود را حفظ و سرمایه را در محلی کارآمدتر به کار گیرند.
تقویت روابط با تامین‌کننده: برنامه‌های تامین مالی زنجیره تامین فرصتی برای شرکت‌ها فراهم می‌کند تا روابط‌شان با تامین‌کنندگان خود را تقویت کنند. با ارائه گزینه‌های پرداخت زودهنگام یا شرایط تامین مالی مطلوب، یک کسب‌وکار پایدار می‌تواند با تامین‌کنندگان خود رابطه مناسبی ایجاد کند و به واقع نگرانی های تامین کنندگان را بابت ظرفیت تولید و تامین وجه تا حد خوبی کاهش دهند.
کاهش ریسک زنجیره تامین:مشارکت در یک برنامه تامین مالی زنجیره تامین می‌تواند به کاهش خطرات مرتبط با بی‌ثباتی مالی تامین‌کننده کمک کند. حمایت از تامین‌کنندگان با دسترسی به منابع مالی مقرون به صرفه، احتمال اختلالات ناشی از مشکلات مالی آن‌ها را کاهش می‌دهد.
حمایت از برنامه‌های توسعه: شرکت‌ها ممکن است در مرحله توسعه، عرضه محصولات جدید یا ورود به بازارهای نو باشند. برنامه‌های تامین مالی زنجیره تامین می‌تواند نقدینگی لازم برای پشتیبانی از طرح‌های توسعه‌ای با کمترین فشار به منابع مالی موجود را فراهم کند.
استفاده از تخفیف‌ها به عنوان مشوق تسویه: برخی از تامین‌کنندگان تخفیف‌های مختلف را برای تشویق مشتریان به پرداخت سریع ارائه می‌دهند. حضور فعال در یک برنامه مالی زنجیره تامین به یک شرکت اجازه می‌دهد تا جریان های ورودی خود را بدون تخفیف مضاعف مدیریت و ازمزایای آن بهره مند شود.
مدیریت کارآمد جریان نقدی: برنامه‌های مالی زنجیره تامین، شرکت‌ها را قادر می‌سازد تا ضمن همگام‌سازی شرایط پرداخت با چرخه‌های سرمایه در گردش خود، جریان نقدینگی را به طور موثرتری مدیریت کنند. این به جلوگیری از شکاف‌های نقدینگی غیرضروری کمک کرده و عملیات مالی روان‌تری را تضمین می‌کند.
شرایط پرداخت منعطف یک مزیت رقابتی کارا: در صنایع رقابتی، توانایی ارائه شرایط پرداخت جذاب به خریداران می‌تواند یک عامل متمایزکننده باشد. برنامه مالی زنجیره تامین موثر ابزاری قدرتمند برای یک شرکت با هدف کسب فروش بیشتر در یک بازار رقابتی با کمترین ریسک را فراهم می‌کند.
با استناد به همین مزایا است که می‌توان تامین مالی زنجیره تامین را به‌عنوان راهی عالی برای ارائه گزینه‌های پرداخت به خریداران مختلف معرفی کرد؛ بدون درگیر شدن در ریسک نکول ایشان.
اکثر تامین‌کنندگان شرایط پرداخت بالای ۶۰ روز را از نظر مالی بسیار چالش برانگیز می‌دانند، اما در دل برنامه تامین مالی زنجیره تامین این روش می‌تواند برای کسب و کارها رقابت‌ساز باشد.
به طور خلاصه، در حالی که یک شرکت با محدودیت‌های مالی فوری روبه‌رو نباشد، مشارکت در یک برنامه مالی زنجیره تامین می‌تواند مزایای استراتژیک را با بهینه‌سازی سرمایه در گردش، تقویت روابط تامین‌کننده، کاهش ریسک‌ها و حمایت از طرح‌های رشد ارائه دهد.

source

توسط chidanet.ir