افزایش ایمنی ساختمانها در برابر زلزله همیشه یکی از مهمترین دغدغه افراد بوده و این مسئله در مناطق زلزله خیز اهمیت بیشتری دارد. از آنجایی که این روزها زندگی شهرنشینی گسترش پیدا کرده وقوع زلزله باعث بالا رفتن آسیبهای جانی و مالی میشود و به همین خاطر افرادی که در زمینه ساخت و ساز ملک فعالیت میکنند از روشهای مختلفی برای بالا بردن ایمنی استفاده میکنند. استفاده از هر کدام از این روشها به یک سری مصالح ساختمانی مثل آهن، پروفیل، وال پست و… نیاز دارد. البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که کیفیت این مصالح نیز میتواند تاثیر بسیار زیادی در بالا بردن ایمنی کار شود؛ چنانچه به دنبال فروشگاهی مطمئن برای خرید مصالح ساختمانی هستید ما سایت آهن دپو را به شما پیشنهاد میکنیم. قبل از خرید خود نیز میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و از آنها مشاوره رایگان دریافت کنید.
سازهها در ایران به سه دسته بتنی، فلزی و سنتی تقسیم میشوند. در سازههای سنتی، مقاوم سازی کار بیشتر به صورت تجربی و چشمی است. در این نوع سازه تحمل بارهای قائم بر عهده خود دیوار است. از طرف دیگر سازههای فلزی به استفاده از استانداردهای مصالح نیاز دارد و در کشورهای بسیاری مورد استفاده قرار نمیگیرد. این در حالی است که سازههای بتنی در مقابل سازههای فلزی رایجتر هستند.
افزایش ایمنی ساختمان در مقابل زلزله با استفاده از دیوار برشی
یکی از راهکارهای افزایش ایمنی ساختمانها در برابر زلزله، استفاده از دیوار برشی است. این روش یکی از بهترین روشها برای مقاوم سازی ساختمانها به حساب میآید. برای بالا بردن استحکام کار در مقابل نیروهای افقی که از زلزله ایجاد میشود دیوارهای برشی را با بادبندها( مهاربندی) محکم میکنند. بادبندها در دو مدل عمودی و افقی و در اشکال هندسی گوناگونی ساخته میشوند. این محصول به منظور افزایش مقاومت سازه در برابر نیروهای افقی و جانبی به کار برده می شوند.
البته استفاده از وال پست نیز میتواند نقش بسیار مهمی در بالا بردن ایمنی کار داشته باشد. وال پستها از طریق کلافهایی به شکل افقی یا قائم ساخته شدهاند و مقاومت سازه را در برابر باد یا زلزله به طور چشم گیری افزایش میدهند. قیمت وال پست نیز باتوجه به عوامل متعددی تعیین میشود و شما با یک تحقیق کلی میتوانید قیمت آن را بررسی کنید و برای ساخت سازه خود از آن استفاده نمایید.
افزایش ایمنی ساختمان در مقابل زلزله با روش FRP
سیستم FRP یا همان سیستم های پلیمری تقویت شده یکی از مدرنترین روشها برای مقاوم کردن ساختمان به شمار میرود. این سیستم نه تنها مقاومت بالایی دارد بلکه وزن آن بسیار سبک است. در گذشته از این روش در صنایع مختلفی همچون عمران، خودروسازی، هوافضا و هر حوزهای که به مقاومت بالا و وزن کم نیاز داشته، استفاده میکردند. از آنجایی که این روش مزایای بسیار زیادی دارد افراد زیادی از آن استفاده میکنند.
افزایش ایمنی ساختمان در مقابل زلزله با استفاده از جداساز لرزهای
چنانچه جز آن دسته افرادی هستید که به دنبال روشهای مدرن برای بالا بردن مقاومت ساختمان هستید ما جدا سازهای لرزهای را به شما پیشنهاد میکنیم. استفاده از جداسازها منجر به کنترل تاثیر ارتعاشات ناشی از زلزله روی ساختمان میشود.
در این روش تمام ساختمان روی یک سیستم جداساز لرزه ای ساخته میشود و این گونه شدت نیروهای افقی را کاهش میدهد. البته باید به این نکته اشاره کنیم که جداسازها دارای انواع مختلفی هستند که باید متناسب با به نیاز خود یکی از آنها را انتخاب کنید.
افزایش ایمنی ساختمان در مقابل زلزله با میراگر
میراگراها برای از بین بردن نوسانات در زمان زلزله بهترین انتخاب ممکن هستند. در واقع میتوان گفت که میرایی انرژی حاصل از زلزله را هدر میدهد و به ساختمان اجازه میدهد تا حرکت الاستیکی داشته باشد و این امر باعث میشود که سازه هیچ آسیبی در برابر زلزله نبید و ساختار خود را حفظ کند. بهتر است بدانید که آرماتورگذاری مناطق زلزله خیز با دیگر مناطق متفاوت است و شما باید متناسب با میزان زلزله خیز بودن شهر خود کارها را پیش ببرید.
افزایش ایمنی ساختمان در مقابل زلزله با استفاده از ژاکت بتنی
استفاده از ژاکت بتنی یکی از راهکارهای افزایش ایمنی ساختمانها در برابر زلزله محسوب میشود. این روش برای بالا بردن مقاومت اجزای ضعیف سازه بتنی مثل تیر، ستون، فونداسیون و … طراحی شده است و از همه مهمتر باعث بالا بردن ظرفیت باربری ساختمان در مقابل نیروهای جانبی و افقی مثل زلزله خواهد شد و این مسئله معمولا از دید پیمانکاران حرفهای دور نخواهد ماند.
از دیگر مزایای ژاکت بتنی میتوانیم به افزایش ظرفیت برشی، خمشی و همچنین سختی اتصالات قاب اشاره کرد. البته این روش مزایای بسیاری دارد و منجر به افزایش وزن سازه می شود پس چنانچه مایل هستید از این روش استفاده کنید بهتر است که این نکته را نیز در نظر بگیرید و به فکر چارهای برای آن باشید.
افزایش ایمنی ساختمان در مقابل زلزله با استفاده از روش خمشی
اتصال بین ستون و تیر آهنها قدرت کافی ندارد و چنانچه ساختمان هیچ گاه در معرض زلزله قرار نگیرد سالیان سال به بهترین شکل ممکن پا برجا میماند اما اگر نیروی خارجی همچون زلزله به آن وارد شود قطعا ساختمان دوام نمیآورد و خسارات زیادی برمیدارد. برای بالا بردن قدرت اتصالات بهتر است که از قابهای خمشی استفاده کنید.
در واقع این قابها اتصالاتی هستند که به تیرها و ستونها پیچ و مهره یا جوش داده میشوند. این نوع قاب در اسکلتهای فولادی مورد استقبال قرار میگیرند و کمتر کسی در اسکلت بتنی از این روش استفاده میکند. این روش در هنگام وقوع زلزله به افراد این امکان را میدهد تا از ساختمان خارج شوند و میزان آسیب وارد شده به حداقل برسد.
source