این خبر شاید عجیب به نظر می رسد اما برخی از افراد که البته تعدادشان محدود است، برای معاملات ملکی خود از رمزارز به جای ریال استفاده می کنند. البته لازم به ذکر است که در قراردادهای مسکن فقط امکان ثبت پرداخت وجه به شکل ریال وجود دارد اما این افراد برای فرار از پرداخت مالیات، توانسته اند قانون را دور بزنند.
به گزارش پرشین سازه ، این موضوع توسط نائب رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران اعلام شد و خاطرنشان ساخت که برخی از افراد می گویند که معاملات ملکی با رمزارز نوعی از پولشویی است و بیشتر برای فرار مالیاتی به کار می رود.
داوود بیگی نژاد، بار دیگر تاکید کرد که تنها شکل مجاز معاملات مسکن، پرداخت ریالی است و تمام معاملات بر پایه پول ملی شکل می گیرد. هر فرمتی که در سامانه ها وجود دارد و در اختیار مشاوران و مردم است، بر اساس ریال می باشد. بنابراین برای عقد قرارداد رسمی چاره ای جز استفاده از ریال نیست اما ممکن است بعد از عقد قرارداد، افراد از طریق رمزارز تسویه حساب را انجام دهند.
این موضوع طبیعتاً مبادی رسمی ندارد و قابل اعلام هم نیست اما گزارش های پراکنده نشان می دهد که چنین شکلی از معاملات مسکن در بازار وجود دارد. بیگی نژاد دوباره تاکید کرد که تمام معاملات مسکن در کشور باید بر پایه پول ملی باشد. مردم در نظر داشته باشند که در صورت بروز مشکل به هنگام عقد قرارداد غیررسمی، نمی توانند به مراجع قضایی مراجعه کنند و ممکن است دعاوی آنها قابل طرح نباشد.
وی در ادامه افزود: علاوه بر این اگر ثابت شود که بعد از معامله رسمی، گردش مالی افراد از طریق کانال غیررسمی رمزارزها صورت گرفته، حاکمیت می تواند این تصور را داشته باشد که چنین معامله ای برای فرار از مالیات صورت گرفته و به دنبال کوتاه کردن دست حاکمیت از اخذ مالیات بوده است.
نائب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران خاطرنشان ساخت که چنین معامله ای حتی امنیت لازم را هم ندارد. بنابراین به مردم توصیه می شود که از کانال های رسمی گردش مالی برای انجام معاملات خود استفاده کنند. به این ترتیب هم حاکمیت درآمد خود را از مالیات ستانی خواهد داشت، هم در صورت بروز مشکل، طرفین قرارداد می توانند برای دفاع از حق و حقوق خود به مراجع و محاکم قضایی مراجعه کنند.
البته خوشبختانه استفاده از رمزارز هنوز چندان رایج نشده اما به هرحال برخی از مردم به مراودات این چنینی روی آورده اند. بیگی نژاد یادآور شد که پیش از گسترش این معاملات، باید قوانین رسمی در این خصوص وضع شوند و ساز و کار قانونی بر این موضوع اعمال گردد.
به این ترتیب هم کسانی که با رمزارز مراودات اقتصادی دارند؛ آسوده خاطر خواهند شد و هم حاکمیت می تواند به حق قانونی خود در رابطه با مالیات ستانی و نظارت برسد. البته در حال حاضر، هیچ قراردادی نمی تواند نوع تسویه حساب خود را به شکل رمزارز تعیین کند و قانوناً باید قراردادها را به شکل ریالی منعقد کرد.
وی دوباره خاطرنشان ساخت که برخی از افراد اعتقاد دارند که معاملات ملکی با رمزارز در جهت پولشویی و فرار از مالیات بوده است و نمی توان دلیل دیگری برای رواج این معاملات پیدا کرد. البته ناگفته نماند که تسویه حساب رمزارزی به شکل زیرزمینی صورت می گیرد و در قراردادهای این چنینی، مبلغ پرداختی به ریال درج می گردد.
به هرحال، نکته حائز اهمیت اینجاست که مشاوران املاک به هیچ وجه نباید خود را درگیر این موضوع کنند و حتما باید قراردادهای ملکی را به ریال منعقد سازند. در محیط بنگاه های معاملات ملک، مبنای اصلی قراردادها ریال است.
بیشتر کسانی که امروز در حوزه مسکن سرمایه گذاری می کنند، یا به دنبال رفع نیاز مصرفی خود می باشند یا می خواهند سرمایه گذاری مطمئنی داشته باشند. به همین دلیل، رواج این نوع قراردادها زیاد نیست و خوشبختانه هنوز زیاد نشده اند. البته باید قانون هم وارد عمل شده و در این خصوص پیشگیرانه عمل کند.
این مقام مسئول در اتحادیه مشاوران املاک می گوید که پیگیری حقوقی چنین قراردادهایی کار سخت و پیچیده ای خواهد بود. بنابراین تحت هیچ شرایطی، تن دادن به این قراردادها عاقبت خوشی ندارد.
بانک مرکزی باید وارد عمل شده و در خصوص معاملات ملکی با رمزارز اعلام موضع کند تا مشخص شود که چه حوزه هایی می توانند از این بستر استفاده کنند. در نهایت، بعد از روشن شدن تکلیف بانک مرکزی، آن وقت است که می توان در خصوص معاملات مسکن با رمزارز صحبت کرد و آن را مورد بررسی قرار داد.
source