مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران گفت: باید قبول کنیم که در کوتاه مدت نمی توانیم مشکلات مسکن را حل کنیم چرا که هزینه تولید مسکن بالا است.

به گزارش اخبار ساختمان، خشایار باقرپور مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران در برنامه تهران ۲۰ با موضوع چالش های تامین مسکن در ایران، مطرح کرد: به هیچ عنوان راهکارهای مطرح شده در برنامه هفتم توسعه در خصوص مسکن شدنی نیست؛ در بحث افقی شهرها فعلا با شرایط موجود امکان ورود نداریم چرا که توسعه زیرساخت نداشته ایم و همین اکنون با ناترازی مواجه ایم و نمی توانیم پاسخگو پهنه شهرها باشیم اگر بخواهیم توسعه افقی دهیم نیاز به شبکه معابر دارد و دیگر مسائل که در کوتاه مدت و میان مدت چنین چیزی محقق نخواهد شد.

ساختار غلط اقتصادی، مهمترین چالش مسکن

باقرپور در ادامه گفت: متاسفانه از زمانی که قانون جهش تولید مسکن مصوب شده یک نافرمانی را از سوی شبکه بانکی شاهد بودیم و به تعهدات خود عمل نمی کنند. به اعتقاد بنده مهم ترین چالش ساختار غلط اقتصادی است یعنی اقتصاد دستوری؛ دقیقا همان مسیری که در طرح مسکن مهر صورت گرفت همچنین در نهضت ملی مسکن هم آن مسیر را شاهد هستیم چرا که همان موقع هم گفتیم: اقتصاد دستوری در بخش مسکن قابل اجرا نیست یعنی تعرفه های تعیین شده برای مسکن به یک محصول باکیفیت برای خانواده ها تبدیل نخواهد شد.

افراد مستاجر بمانند اما در خانه های مسکن مهر اقامت نکنند

وی افزود: با قیمت تمام شده برای تولید مسکن دولتی تعیین شده یک اسکلت متوسط را هم نمی توانیم تحویل دهیم. عدد تمام شده اسکلت ساختمان زیر متری ۱۰ میلیون تومان نیست و در محدوده ۸ تا ۱۰ میلیون تومان قراردادها منعقد می شود. متاسفانه در مسکن مهر شخص یک خانه ای را تحویل گرفته که ترجیح می دهد همان مستاجر بماند اما در آن خانه اقامت نکند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران مطرح کرد: بازار مسکن از دو بخش تشکیل شده بخش مصرفی و بخش سرمایه ای. بیش از نیم قرن است که در کشور روند تورم بازار مسکن به گونه ای شده که از این کالا یک ماهیت سرمایه ای ایجاد کرده است. می توانستیم از ظرفیت های بازار سرمایه ای نیاز بازار مصرفی را تامین کنیم. کار ساختمان فقط مسکن نیست چرا که می توانستیم با فعالیت صنعت ساختمان در تمام حوزه ها ورود پیدا کنیم.

مسکن اقتصادی یا صنعتی سازی؟

باقرپور در خصوص مسکن اقتصادی گفت: مسکن اقتصادی چند اقدام در کنار یکدیگر است که صنعتی سازی بخشی از آن است یعنی راهکارهای مختلفی برای اینکه در عین حفظ کیفیت بنا بتوانیم قیمت تمام شده را کاهش دهیم، وجود دارد که یکی از آن صنعتی سازی است. یک فلسفه ای پشت بحث مسکن کوچک متراژ است اولا بپذیریم که هیچ طرحی به تنهایی نمی تواند تمام مشکلات مسکن را حل کند. مسکن کوچک متراژ یک بخشی از جامعه هدف را مخاطب خود قرار داده است قابل ذکر است که این نوع مسکن نهایتا پاسخگوی دو سال ابتدایی شروع زندگی یک زوج جوان باشد که هر دو هم شاغل هستند. یعنی فقط حکمی دارد که زندگی را مستأجری شروع نکنند.

وی ادامه داد: باید قبول کنیم که در کوتاه مدت نمی توانیم مشکلات مسکن را حل کنیم چرا که هزینه تولید مسکن بالا است.

خرید یک آپارتمان ۵۰ متری، ۱۵۰ سال زمان می برد

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عمرانی تهران خاطرنشان کرد: هم اکنون متوسط درآمد خانوار در مناطق شهری سالانه حدود ۱۶۷ میلیون تومان است که متوسط این هزینه ۱۳۷ میلیون تومان است یعنی متوسط پس انداز یک خانوار در سال ۳۰ میلیون تومان می شود از آن طرف قیمت یک آپارتمان متوسط ۹۰ میلیون تومان است یعنی یک خانوار به فرض محال ثابت ماندن قیمت ها هر سه سال می تواند به اندازه یک متر خانه بخرد یعنی خرید یک آپارتمان ۵۰ متری ۱۵۰ سال زمان می برد؛ این‌ مسائل واقعی است.

طرح ۲۵ متری را ادامه می دهیم

باقرپور گفت: امروز شرایط اقتصادی به گونه ای است که خانواده ها نمی توانند به این راحتی مسکن تهیه کنند پس باید به سمت مسکن اقتصادی حرکت کرد. ما طراح این موضوع هستیم. در این عرصه کسی از این طرح بی خبر نیست، این طرح را در بخش تعاون کشور دنبال می کنیم، مردم در این بخش می توانند خانه دار شوند و این طرح ادامه خواهد یافت فقط موانعی در آیین نامه ها داریم که نیاز به همراهی و کمک مجلس داریم. آیین نامه ها باید اصلاح شود تا بتوانیم مسکن اقتصادی را برای جامعه هدف پیاده سازی کنیم.

source

توسط chidanet.ir