اجرای بتن الیافی بسیار آسان تر از روش های سنتی مانند مش بندی در روسازی های بتنی یا شاتکریت و قطعات پیش ساخته بتنی است. بتن الیافی کاربردهای وسیعی دارد و در واقع هر جایی که از بتن استفاده می شود، می توان از الیاف نیز بهره برد.

به گزارش اخبار ساختمان،

“اجرای بتن الیافی بسیار آسان تر از روش های سنتی مانند مش بندی در روسازی های بتنی یا شاتکریت و قطعات پیش ساخته بتنی است. بتن الیافی کاربردهای وسیعی دارد و در واقع هر جایی که از بتن استفاده می شود، می توان از الیاف نیز بهره برد.”

قدمت به کارگیری الیاف در سازه ها بسیار طولانی است؛ در گذشته، ترکیب کاه با گل، پشم و موی حیوانات و الیاف گیاهی برای جلوگیری از ترک و افزایش استحکام سازه‌ها بسیار مشاهده شده است. از آن‌جا که بتن در برابر کشش، ضربه پذیری و جذب انرژی ضعیف عمل می‌کند، لازم است از تدابیری چون میلگرد فولادی و یا الیاف بتن استفاده ‌شود تا کیفیت بتن بهبود یابد. الیاف مصنوعی که از ۷۰ سال گذشته در خدمت بشر برای مصارف مختلفی قرار گرفته است، در صنعت عمران و ساخت باعث ایجاد تحولی شگرف و موثر در راستای کاهش هزینه های اجرایی و افزایش دوام شده است. معمولا از الیاف با جنس پلی اولفین (پلی پروپیلن و پلی اتیلن) به دلیل سازگاری زیادی که با محیط بتن دارد و قیمت تمام شده مناسب، در بتن استفاده می شود. یکی از سوالاتی که همواره در ذهن افرادی که به تازگی با تکنولوژی بتن الیافی روبرو می شوند، ایجاد می شود این است که روش اجرا و هزینه های بتن الیافی چه تفاوتی با روش های سنتی دارد؟ پس با ادامه مقاله همراه باشید.

 

الیاف پلی تار

 

الیاف بتن کاربردهای وسیعی در صنعت ساخت و ساز دارد، و حتی در برخی کاربردها می توان میلگرد را جایگزین کرد، و در برخی دیگر باید به عنوان افزودنی در کنار میلگرد استفاده شود. برای مثال در کاربردهایی مانند کفسازی های بتنی، محوطه سازی های صنعتی، روسازی بتنی بنادر، فرودگاه ها، آزادراه و جاده ها، شاتکریت و لاینینگ تونل ها، سگمنت و قطعات پیش ساخته بتنی، سقف های عرشه فولادی و سنتی می تواند به عنوان جایگزین میلگردهای حرارتی و طاقت خمشی مورد استفاده قرار گیرد.

از این رو و با توجه به طیف وسیعی از کاربردها باید در مورد هزینه مصرف و اجرای بتن الیافی نیز نکاتی را درنظر داشت.

تولید بتن الیافی نیاز به تجهیزات ویژه ای ندارد و فقط می بایست الیاف را در بچینگ کارخانه بتن و یا در تراک میکسر در محل پروژه به بتن اضافه کرد و تنها باید زمان بیشتری برای پخش و یکنواخت شدن الیاف در بتن اعمال نمود. همینطور اجرای بتن الیافی بسیار آسان تر از روش های سنتی مانند مش بندی در روسازی های بتنی یا شاتکریت و قطعات پیش ساخته بتنی است. کافی است الیاف را به بتن اضافه کنید، از اینجا به بعد الیاف خودش می داند چطور عمل کند که ترک ها را به بهترین شکل حفظ کند و باعث افزایش باربری پس از ایجاد ترک خوردگی های اولیه و طاقت خمشی شود.

 

الیاف بتن

 

هزینه اجرای بتن الیافی در کابردهای مختلف نسبت به روش های سنتی و مسلح سازی با میلگرد کمتر است و میزان کاهش آن متفاوت است. برای مثال در کفسازی و روسازی های بتنی، هزینه های اجرایی در بسیاری از موارد تا 50 درصد نیز کاهش می یابد. کاهش هزینه های اجرایی شامل کاهش هزینه عامل مسلح کننده یعنی تبدیل میلگرد به الیاف جایگزین میلگرد پلی تار و کاهش هزینه های نصب مانند حذف نیاز به عملیات مش بندی و حذف تهیه و نصب اسپیسر می شود. از طرفی سرعت اجرا نیز افزایش می یابد و به جای صرف زمان زیادی برای مش بندی، می توان پروژه را در مدت زمان کمتری پایان داد. پس مشاهده می شود که هزینه های اجرای بتن الیافی به مراتب بسیار به صرفه تر از روش های سنتی مسلح سازی بتن است.

 

الیاف بتن دارای تنوع زیادی است و هر کدام از الیاف دارای جنس و مشخصات فنی و کیفیتی مختلفی است. بنابراین هرچقدر مواد اولیه به کاررفته در تولید الیاف، کیفیت کمتری داشته باشد قیمت تمام شده پایین تری نیز دارد. متاسفانه برخی تولیدکنندگان از مواد اولیه نو (دست اول) در تولید الیاف بتن استفاده نمی کنند یا ترکیبی از مواد ضایعاتی و نو را به کار میبرند که همین باعث پایین آمدن کیفیت محصول و عدم عملکرد مناسب الیاف در بتن می شود. هر چند قیمت بالا هم نمی تواند تضمین کننده کیفیت خوب باشد. چراکه در بازار افراد سودجویی هستند که از عدم اطلاع خریدار سواستفاده می کنند و الیاف بی کیفیت و غیراصلی را بعنوان الیاف بتن درجه یک با قیمت الیاف مرغوب به فروش می رسانند.

 

شرکت دانش رویان یکتا ماندگار

 

کاربرد پر مصرف دیگری که از الیاف ماکروسینتتیک می توان به جای مش بندی استفاده کرد، شاتکریت تونل های آب و فاضلاب، راه و راه آهن و معادن می باشد. همانطورکه می دانید هزینه های اجرای مش در داخل تونل ها بسیار زیاد و از طرفی اجرای آن بسیار پیچیده، زمان بر و خطرناک است. همینطور خطاهای اجرایی بالاست و مصرف بتن برای ایجاد پوشش مناسب روی میلگردها بالا می رود و ریباند نیز افزایش می یابد. از شاتکریت الیافی می توان به جرات بعنوان بهترین راه حل برای رفع معضلات در ساخت تونل ها و افزایش کیفیت و سرعت اجرا نام برد. هزینه های اجرای شاتکریت الیافی در هر مترمربع می تواند بیش از ۳۰ درصد کمتر از شاتکریت سنتی باشد، علاوه بر این باعث افزایش ایمنی و کاهش خطرات جانی و کاهش ریباند و مصرف مصالح و حفظ بهتر محیط زیست می گردد.

خوشبختانه در کشورمان از ۱۵ سال پیش فناوری نوین بتن و آسفالت الیافی توسط شرکت دانش رویان یکتا ماندگار وارد کشور شد و با فرهنگ سازی خوبی که در این سال ها انجام شد، این فناوریِ بروز دنیا در دسترس همه مهندسین مشاور، کارفرمایان و پیمانکاران حرفه ای قرار گرفته و می توان همگام با دیگر کشورهای توسعه یافته از بتن و آسفالت الیافی در پروژه های عمرانی استفاده کرد تا ضمن صرفه جویی در هزینه های اجرایی، گام های مثبتی در جهت توسعه پایدار و افزایش دوام بتن و حفظ محیط زیست برداشت.

 

روسازی بتن الیافی

 

به یاد داشته باشیم روش های جدید اگر درست و در محل به جای خود به کارگیری شوند، باعث ایجاد تحولات بزرگی در پروژه های عمرانی می شوند که گاهی از نگاه و دقت مهندسین غافل می ماند. البته ذکر این نکته ضروری است که به کارگیری الیاف با کیفیت و با جنس و مقدار مصرف مناسب اصلی ترین پارامتر در مصرف و اجرای بتن الیافی است که باید توسط متخصصین همین امر یعنی بتن های الیافی توصیه و محاسبه گردد. جهت دریافت مشاوره اجرای بتن الیافی می توانید با شرکت دانش رویان یکتا ماندگار، بزرگترین تولیدکننده الیاف جایگزین میلگرد بتن و افزودنی های نوین قیر و آسفالت و تنها دارنده گواهینامه فنی از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در این زمینه در ارتباط باشید.

source

توسط chidanet.ir