یک نماینده مجلس معتقد است در مصوبه تسهیلات ۸۰۰میلیون تومانی ساخت مسکن اضافه بار مالی بر بانکها تحمیل نشده است. بانکها بر اساس قانون جهش تولید مسکن موظف هستند ۲۰درصد از تسهیلاتشان را به بخش مسکن بیاورند. مصوبه جدید میگوید به جای ۵۵۰میلیون تومان تسهیلات ۸۰۰میلیون تومانی تا سقف ۲۰درصد تسهیلات سالانه بانکها پرداخت شود.
شواهد نشان میدهد خانوارها برای دسترسی به مسکن مناسب با مشکلات جدی مواجه هستند، به نحوی که مسکن بخش زیادی از درآمد ماهانه خانوادهها را میبلعد. جوانان نیز برای دسترسی به مسکن مناسب با مشکلات جدی مواجه هستند.
اگر دولت نتواند با اعمال سیاستهای صحیح مشکل خانوارها و جوانان را در حوزه مسکن حل کند، پیشبرد سیاستهایی مانند جوانی جمعیت نیز با مشکل مواجه میشود. به زعم بسیاری، تنها راهکار پیشروی دولت این است که به افزایش عرضه مسکن بپردازد.
به ویژه کارشناسان بر لزوم گسترش ساختوسازها در سطح خرد تأکید دارند. به زعم آنان، ساخت مسکن در سطح انبوه و کلان با مشکلاتی روبهرو است و بهتر است به خانوارها کمک کنیم خودشان به ساختوساز بپردازند.
رونق بخشیدن به حوزه مسکن به نفع همگان است، زیرا بر اثر رونق گرفتن ساختوسازها بسیاری از حوزههای دیگر نیز رونق میگیرند. در نتیجه، سطح بیکاری نیز کاهش مییابد.
یکی از وظایفی که دولت در زمینه حمایت از خانوارها برای ساخت مسکن برعهده دارد، اعطای تسهیلات است. چند ماه پیش در شورای عالی مسکن مصوب شد تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰میلیون تومان افزایش پیدا کند. چندین ماه از زمان تصویب این مصوبه میگذرد و هنوز اقدامی را در راستای اجرای این مصوبه از سوی بانک مرکزی شاهد نیستیم.
جمشید قائممقام، نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی در خصوص لزوم اجرای مصوبه تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰میلیون تومانی گفت: با توجه به تورمی که در هزینههای ساختوساز داریم، مبالغ قبلی تسهیلات ساخت مسکن نمیتواند جوابگوی نیاز خانوارها باشد. اعضای کمیسیون عمران در زمینه افزایش تسهیلات ساخت مسکن ورود کردهاند و در حال پیگیری موضوع هستند.
وی ادامه داد: ما هم به عنوان نمایندگان مردم که دغدغههای آنان را انتقال میدهیم، در جریان مشکلات مردم در زمینه مسکن قرار داریم، به همین دلیل در مجلس پیگیر اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن به ۸۰۰میلیون تومان هستیم. امیدواریم هر چه سریعتر مصوبه اجرایی شود و مردم بتوانند از تسهیلات افزایش یافته استفاده کنند.
این نماینده مجلس گفت: مسکن به یکی از دغدغههای اصلی خانوارها و به ویژه جوانان تبدیل شده است. بخش زیادی از درخواستهایی که مردم از ما به عنوان نمایندگان خودشان دارند، در زمینه مسکن است. گاهی در یک روز ۲۰۰ نفر به ما مراجعه میکنند که اغلبشان مشکل مسکن دارند و خواستار کمکهای دولتی در این زمینه هستند.
قائممقام گفت: در بخش روستایی تسهیلات ساخت مسکن منطقی است. ۴۰۰میلیون تومان وام اعطا میشود که افراد میتوانند در این مناطق به ساختوساز بپردازند. در شهرهای کوچک و متوسط هم باید اعداد و ارقام تسهیلات منطقی شود.
وی ادامه داد: در مصوبه تسهیلات ۸۰۰میلیون تومانی ساخت مسکن اضافه بار مالی بر بانکها تحمیل نشده است. بانکها بر اساس قانون جهش تولید مسکن موظف هستند ۲۰درصد از تسهیلاتشان را به بخش مسکن بیاورند. مصوبه جدید میگوید به جای ۵۵۰میلیون تومان تسهیلات ۸۰۰میلیون تومانی تا سقف ۲۰درصد تسهیلات سالانه بانکها پرداخت شود.
این نماینده مجلس گفت: هر چقدر مصوبه دیرتر اجرایی شود، در واقع به ضرر مردم است، زیرا بر اثر تورم از ارزش تسهیلات کاسته میشود و این به آن معناست که مصوبه افزایش تسهیلات عملاً سودی برای مردم ندارد. نیاز است هر چه سریعتر مصوبه اجرایی شود تا مردم از مزایای آن بهره ببرند. قائممقام گفت: اگر قرار است بر اثر مصوبات افزایش تسهیلات اثر مثبتی به جامعه برسانیم، باید مراقبت کنیم که تسهیلات بموقع در اختیار متقاضیان قرار بگیرد. در غیر این صورت، عملاً نتیجهای که از مصوبات در نظر داشتهایم، ضایع میشود.
وی ادامه داد: مسکن یکی از نیازهای اساسی خانوارها و جوانان است. در حال حاضر، خانوادهها برای دسترسی به مسکن مناسب با مشکل مواجه هستند. دولت وظیفه دارد به حمایت از اقشار ضعیف و متوسط بپردازد و با اعطای تسهیلات مناسب به آنها در زمینه ساخت مسکن کمک کند. این نماینده مجلس گفت: در مجلس پیگیر موضوع اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن هستیم. نامه نمایندگان مجلس به شخص رئیسجمهور نیز مؤید دغدغهای است که نمایندگان در این زمینه دارند.
وی ادامه داد: مصوبات به تنهایی نمیتوانند مشکلی حل کنند. وقتی قوانین و مصوبات به کمک میآیند که بموقع اجرایی شوند. بر همین اساس، نیاز است هر چه سریعتر اجرای مصوبه تسهیلات ۸۰۰میلیون تومانی ساخت مسکن را شاهد باشیم.
source