در دوره ای که بازار مسکن راکد شده و خانه تازه ای ساخته نمی شود، گزارش ها حاکی از این است که سازندگان به ساخت منازل لاکچری اشتیاق بیشتری دارند.
به گزارش پرشین سازه ، یکی از اعضای شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان می گوید که برخلاف نظر دبیر کانون سراسری انبوه سازان، سازمان نظام مهندسی ساختمان هیچ مانعی جلوی تولید مسکن نگذاشته است.
در روزهای گذشته شاهد اظهارات دبیر کانون سراسری انبوه سازان بودیم که سازمان را به ایجاد مانع بر سر راه تولید متهم کرد. در پاسخ به این اظهارات، یکی از اعضای شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان به بررسی عملکرد انبوه سازان پرداخت و خاطرنشان ساخت اقدامات آنها نیز چندان درست نبوده است.
سعید یزدانی اعلام کرد که در طی ۳۰ سال اخیر، کلاً سه طرح مسکن سازی داشته ایم. در دوره احمدی نژاد، مسکن مهر راه اندازی شد. در دوره آقای روحانی، اقدام ملی و در دوران کوتاه ریاست جمهوری آیت الله رئیسی، طرح نهضت ملی مسکن مطرح شد.
وی در ادامه به آمار و ارقام اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که در طی یک سال گذشته، آیا بیش از یک درصد این سه قالب توسط انبوه سازان ساخته شده است؟ اگر انبوه سازان مدعی خلاف این موضوع هستند و می گویند مسکن بیشتری ساخته اند، بگویند که این واحدها کجا هستند و در کدام منطقه این کار را انجام داده اند؟ آیا اساساً کمکی به دولت برای ساخت مسکن کرده اند؟
بر اساس گفته های یزدانی، گرایش انبوه سازان در صنعت ساختمان به ساخت واحدهای لوکس است. یعنی به جای اینکه رویکرد انبوه سازی داشته باشند، ترجیح می دهند خانه های لوکس بسازند؛ چرا که درآمد بیشتری نصیبشان می شود و سود ساخت یک ساختمان در مناطق شمال شهر خیلی بیشتر از تولید انبوه است.
این عضو شورای مرکزی نظام مهندسی اعلام کرد که چنین ساخت و سازهایی اساساً مشکل مسکن کشور را حل نخواهد کرد و حتی تورم هم ایجاد می کند. واقعیت اینجاست که لاکچری سازی فقط در تهران دیده نمی شود و متاسفانه به پدیده ای در سراسر کشور تبدیل شده است!
از آنجایی که قیمت مسکن شهرها از واحدهای لوکس همان شهر تبعیت می کند، افزایش هزینه های ساخت چنین واحدهایی در نهایت دوباره به افزایش قیمت مسکن منجر می شود.
مثلاً در همین تهران، قیمت ها را در نظر بگیرید: اگر قیمت یک واحد مسکونی در منطقه یک، ۲۰۰ میلیون تومان باشد، در مرکز شهر ۸۰ الی ۱۰۰ و در جنوب تهران، ۵۰ درصد این قیمت است. بنابراین قیمت مسکن به شکل دومینووار از شمال شهر شروع می شود و به دیگر مناطق تسری پیدا می کند.
وقتی که بیشترین سرمایه گذاری انبوه سازان روی خانه های لوکس بالاشهر باشد، طبیعتاً قیمت مسکن برای مصرف کنندگان کم درآمد بالاتر می رود.
بر اساس گفته های یزدانی، در حال حاضر اقدامات انبوه سازان باعث شده که نه تنها مشکل مسکن حل نشود، بلکه منجر به افزایش قیمت ها نیز شده است.
از سوی دیگر انبوه سازان نیز مواضع خود را نسبت به شرایط کنونی دارند. دبیر کانون سراسری انبوه سازان در ماه گذشته اعلام کرد که شرایط تولید مسکن مدت هاست که رضایت بخش نیست و به نظر می آید که یکی از دلایل اصلی این موضوع، مشکلاتی است که سازمان های نظام مهندسی ساختمان بر سر راه تولید ایجاد کرده اند.
پورحاجت در ادامه صحبت های خود اعلام کرد که تولید مسکن می تواند محرک اصلی اقتصاد کشور باشد و به همین دلیل باید در اولویت قرار بگیرد. این در حالیست که توجه چندانی به مسائل و مشکلات تولید نمی شود. وی از نمایندگان مجلس درخواست کرد که به شکلی جدی تر وارد این حوزه شوند و به مشکلات آن بپردازند.
بر اساس گفته های ایشان، قرار است که در دی ماه امسال انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور برگزار شود. از دیدگاه پورحاجت، به تعویق انداختن این انتخابات تصمیم درستی بود و نباید مجلس و وزرا درگیر مسائل حاشیه ای شوند.
حالا نزدیک به ۳۰ سال از تشکیل سازمان نظام مهندسی ساختمان که هدف آن توسعه صنعت ساختمان بود، می گذرد. سوالی که مطرح می شود، این است که در طی این سال ها، سازمان توانسته برنامه ریزی موثری برای آحاد جامعه داشته باشد؟ آیا وجوهی که از مردم دریافت کرده، به آنها بازگردانده است؟
فرشید پورحاجت اعلام کرد که در نهایت باید عملکرد سازمان نظام مهندسی ساختمان مورد بررسی قرار بگیرد و ببینیم که آیا قابل دفاع است یا خیر!
وی در پایان اعلام کرده بود که چنین بحث هایی کاملاً تخصصی و مربوط به صنف هستند و به همین دلیل نیازمند توجه جدی می باشند. تمام تلاش دستگاه های مختلف باید بر این باشد که وضعیت بنگاه های اقتصادی و تولیدی کشور بهبود پیدا کند.
source