مرکز آمار ایران گزارشی از آخرین تحولات بازار اجاره مسکن در یک سال منتهی به آذرماه ۱۴۰۳ منتشر کرده است. بر اساس این گزارش در طی این یک سال، تورم اجاره بها در آذرماه به ۴۱.۵ درصد رسیده است.
به گزارش پرشین سازه ، گزارشی که مرکز آمار ایران منتشر کرده تمام شاخص های قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور را منعکس کرده است که باز هم به نظر می آید که شاخص مسکن یکی از بیشترین رشدها را داشته است.
علاوه بر نرخ اجاره مسکن، باید شاخص های دیگری مثل آب، برق و گاز و دیگر سوخت ها را نیز به سبد مسکن اضافه کرد. گفته می شود که تورم نقطه به نقطه آب، برق، گاز و دیگر سوخت ها به ۳۸ درصد رسیده است. علاوه بر این، نرخ تورم سالانه نیز ۴۰.۷ درصد اعلام شده است.
تورم نقطه به نقطه اجاره مسکن نیز ۳۸.۲ درصد تخمین زده شده است. تورم سالانه این شاخص نیز ۴۱.۵ درصد بوده است. با توجه به این آمارها، میتوان نتیجه گرفت که فشار شاخص مسکن بر زندگی خانوار، بیشتر از دیگر شاخص ها بوده است.
مستاجران زیادی در طی این یک سال ناچار به کوچ شده اند و به واحدهای بدون امکانات حواشی شهر روی آورده اند. بسیاری از این افراد ناچار شده به اقامت در خانه های نامناسب و سکونتگاه های غیررسمی شوند. این موضوع در شهرهای بزرگی مثل تهران بیشتر دیده می شود.
در طی چند سالی که از رشد قیمت مسکن می گذرد، بیشترین فشار روی اقشار مستاجر بوده است. با قیمتی که در سال ۹۶ می شد خانه خرید، حالا به زحمت می توان یک واحد بدون امکانات و ساده اجاره کرد.
میانگین اجاره مسکن در یک واحد متوسط متراژ که در مرکز شهر تهران قرار گرفته، بیشتر از ۱۰ میلیون تومان است. مبالغ رهن چنین واحدی نیز اصلاً کم نیست و عملاً بسیاری از مستاجران را به دردسر انداخته! با توجه به این شرایط، اصلاً مشخص نیست که وضعیت مستاجران به کجا خواهد کشید.
source