ماجرای واحدهای مسکن مهر از یک دولت به دیگری منتقل شده و مانند میراثی شوم، دست به دست می شود. حالا معاون اول رئیس جمهور دولت چهاردهم نیز تاکید کرده که باید واحدهای طرح مسکن مهر به اتمام رسیده و در اختیار متقاضیان قرار بگیرد.

به گزارش پرشین سازه ، محمدرضا عارف تاکید کرد که اتمام این واحدها حق قانونی مردم است و باید ساز و کاری در نظر گرفته شود تا این واحدها در اسرع وقت اجرایی و تکمیل شوند.

البته مدت هاست که صاحبان اولیه مسکن مهر، امتیاز آنها را فروخته اند و در واقع این طرح به جایی فوق العاده برای جولان دلالان و سوداگران تبدیل شده است.

در روزهای گذشته، جلسه شورای عالی راهبری برنامه هفتم توسعه برگزار شد. آقای عارف که ریاست این جلسه را به عهده داشت، در خصوص مسکن مهر صحبت کرد و تاکید داشت که بر اساس این برنامه، باید طرح مسکن مهر تکمیل شود.

در این جلسه علاوه بر موضوعات فصل توسعه مسکن و برنامه های بهبود ناترازی انرژی در حوزه گاز، به برخی از مسائل دیگر نیز اشاره شد. معاون اول رئیس جمهور در ابتدای جلسه، گزارشی از موضوعات فصل توسعه مسکن در برنامه هفتم توسعه ارائه کرد.

بر اساس گفته های ایشان، یکی از اصلی ترین نکاتی که در این برنامه باید مورد توجه قرار بگیرد، لزوم هماهنگی و همکاری میان سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه و شهرسازی است تا به این ترتیب اهداف ساخت مسکن که در برنامه مزبور نیز به آن اشاره شده، محقق گردد.

محمدرضا عارف خاطرنشان ساخت که تاکیدات رئیس جمهور در شورای عالی مسکن بر این بوده که مسکن روستایی و اقشار آسیب پذیر و محروم جامعه پیگیری شود و هرچه سریع تر، برنامه های وزارت راه و شهرسازی برای ساخت یا تکمیل این واحدها ارائه گردد.

یکی از اصلی ترین برنامه هایی که وزارت راه و شهرسازی باید دنبال کند، تکمیل واحدهای مسکن مهر و نهضت ملی مسکن است. البته به نظر می آید که دولت چهاردهم رویکرد متفاوتی نسبت به دولت های قبلی در قبال این طرح دارد، چرا که معاون اول رئیس جمهور تاکید داشت که به جای دولت، باید بخش خصوصی وارد حوزه ساخت و ساز شود.

محمدرضا عارف اعلام کرد: تجربه چندین دهه مسکن سازی انبوه نشان داده که بخش خصوصی در این حوزه، بسیار موفق تر عمل کرده است و دولت با همکاری فعالان ساخت مسکن و همچنین تامین منابع مالی، می تواند واحدهای نیمه تمام و ساخته نشده مسکن مهر و نهضت ملی مسکن را تکمیل کرده و به مردم واگذار نماید.

این مقام مسئول در ادامه صحبت های خود به این نکته اشاره کرد که در طی سالیان گذشته، دولت ها به تعهدات خود در قبال تکمیل واحدهای مسکن مهر عمل نکرده اند. باید هرچه سریع تر منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل و اجرایی شدن این طرح تامین شوند.

در جلسه مزبور، مسئولین مختلفی از نهادها و وزارتخانه های مختلف حضور داشتند و اولویت های اجرایی برنامه هفتم توسعه را برشمردند. وزیر اقتصاد، وزیر دادگستری؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، روسای سازمان برنامه و بودجه، اداری و استخدامی، سخنگوی دولت و تمام مسئولان دستگاه های مرتبط در جلسه راهبری برنامه هفتم توسعه حضور داشتند.

بر اساس گزارش هایی که در این جلسه قرائت شد، ۱۳ دستگاه مسئول احکام مرتبط با بخش مسکن هستند که باید در طی سال های اجرا و تا سال ۱۴۰۷، اهداف برنامه هفتم را اجرایی کنند. بخشی از این اهداف شامل ساخت مسکن حمایتی، روستایی، بافت فرسوده و انواع مسکن با کمک بخش خصوصی می باشد.

بعد از ارائه گزارش های مختلف در حوزه مسکن، اعضای جلسه به مشورت در خصوص نحوه تامین مالی، نحوه تامین و پرداخت تسهیلات بانکی، اختصاص زمین برای محرومین و اقشار آسیب پذیر و تامین منابع مالی موردنیاز برای ساخت و تکمیل پروژه های مسکن مهر پرداختند.

واقعیت اینجاست که در طی سال هایی که از اجرای طرح مسکن مهر می گذرد، هزینه های ساخت چندین برابر شده است. متقاضیان مسکن مهر هم مدت هاست که آورده های خود را پرداخت کرده اند و حالا در انتظار واحدهای خود هستند. البته به شرطی که هنوز هم از متقاضیان اولیه، کسی باقی مانده باشد.

به همین دلیل است که دولت در وضعیت بغرنجی قرار گرفته و باید هزینه ساخت و تکمیل این پروژه ها را از جیب خود بپردازد. این در حالیست که دولت در تامین هزینه های خود نیز با ناترازی مواجه است و معضل مسکن مهر، به همین دلیل چندین سال است که وضعیت مسکن مهر مشخص نمی شود و هنوز هم هزاران واحد نیمه کاره در این طرح باقی مانده اند.

source

توسط chidanet.ir