مدیرعامل شرکت سازه پایدار الهیه گفت: طرح عایق کاری موتورخانه ها یک طرح کاملا پخته است و آماده اجرا به صورت فراگیر است و توانسته ایم سرمایه گذاران را توجیه کنیم تا در این طرح مشارکت داشته باشند.
به گزارش اخبار ساختمان، محمد هاشمی گفت: ما با تولید عایق های حرارتی چند هدف همزمان را در پیش گرفته ایم که هر یک می تواند یک هدف مستقل باشد اما محصولات ما این اتفاق را به صورت توامان رقم میزند بر این اساس در بیست و نهمین کنفرانس اعضای کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل (COP) که در جمهوری آذربایجان برگزار شد شرکت سازه پایدار الهیه (گروه صنعتی لینکران) نیز از جمله شرکت کنندگان این کنفرانس بود و طرح ها و برنامه های خود را بر مبنای محصولات تولیدی این شرکت ارائه کرده که با بازخورد مناسبی نیز همراه بود.
وی همچنین ادامه داد: شرکت دانش بنیان سازه پایدار الهیه در این کنفرانس به عنوان یکی از فعالترین شرکت های حوزه نانو که در زمینه تولید محصولات کاهنده آلاینده های جوی فعالیت می کند در این رویداد حضوری مؤثر داشت و مقاله ای را ارائه کرد که “در آن به بررسی راه های بهبود توسعه پایدار با عایق های الاستومری پرداخته و آن را به عنوان رویکردی برای کاهش انتشار دیاکسید کربن و مقابله با تغییرات آب و هوایی معرفی کرده بود” و بسیار مورد توجه قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت سازه پایدار الهیه توضیح داد: هرچند که دیدگاه های منفی بسیاری درباره میزان تولید کربن دی اکسید در ایران و بی برنامگی در این حوزه وجود دارد اما باید اعلام کنیم که کشور ایران جزو کشورهایی محسوب می شود که در بحث جلوگیری از تولید کربن وضعیت خوبی دارد و برای مثال شرکت ما با تولید عایق های حرارتی چیزی در حدود ۱۰۰ میلیارد تن در سال از تولید co2 جلوگیری می کند که این موضوع آنچنان که باید موردتوجه قرار نگرفته است و این در حالی است که خیلی از کشورها نتوانسته اند از این طریق اقدامات لازم را انجام دهند.
وی ادامه داد: در این کنفرانس، استقبال مناسبی از محصولات شرکت ما صورت گرفت و طرح ما نیز به عنوان یکی از طرح های قابل اجرا و موثر در حوزه کاهش آلاینده های زیست محیطی شناخته شد و برای بررسی های بیشتر در اختیار سازمان ملل قرار گرفت.
هاشمی همچنین در ادامه گفت: موضوع دیگر درباره محصولات تولیدی ما این است که در ازای مصرف این محصولات مقدار مصرف سوخت های فسیلی کاهش پیدا می کند و وقتی که عایق کاری انجام شود نیاز به گرمایش یا سرمایش مجدد نیست و دمای ایجاد شده حفظ می شود و از هدررفت انرژی جلوگیری می کند.
وی ادامه داد: بنابراین اگر بتوانیم بنابر آنچه که در این طرح مطرح شده است نسبت به عایق کاری موتورخانه ها اقدام کنیم قادر خواهیم بود تا بدون ساخت پالایشگاه ها و نیروگاه های جدید و بر اساس بضاعت موجود و از محل صرفه جویی که حاصل بهینه سازی مصرف است، زندگی بهتری داشته باشیم و در طرف مقابل نیز مقدار انرژی صرفه جویی شده را برای صادرات یا سایر سرمایه گذاری های مناسب اقدام کنیم و این یعنی توسعه پایدار و استفاده بهینه از سرمایه های ملی.
مدیرعامل گروه صنعتی لینکران در پاسخ به این سوال که طرف حساب شما برای اجرای این طرح مردم هستند یا دولت؟ توضیح داد: در طرحی که از سوی شرکت لینکران تهیه شده است طرف حساب ما دولت خواهد بود چراکه بر اساس این طرح قرار نیست دولت بودجه ای در اختیار ما قرار دهد و حتی مردم نیز قرار نیست پولی پرداخت کنند بلکه ما قصد داریم از محل صرفه جویی انرژی نسبت به بازگشت سرمایه خود اقدام کنیم.
وی همچنین اضافه کرد: از اینرو برای اجرای این طرح دولت بایستی همکاری لازم را با ما داشته باشد و این همکاری نه به واسطه تخصیص بودجه بلکه به علت اختیارات دولت است در این راستا حاضریم قسمتی از صرفه جویی حاصل از اجرای این طرح را نیز در اختیار دولت قرار دهیم تا از عواید آن استفاده نمایند.
هاشمی درباره نحوه بازگشت سرمایه شرکت و سرمایه گذاران نیز توضیح داد: همانطور که گفته شد این طرح باعث کاهش هدررفت انرژی خواهد شد و طبعا سرمایه شرکت و سرمایه گذاران نیز از محل صرفه جویی انرژی بازخواهد گشت و بنابر جزئیات این طرح قصد داریم ۵۰ درصد میزان گاز صرفه جویی شده به واسطه اجرای این طرح را در اختیار دولت قرار دهیم و ۵۰ درصد دیگر نیز تا یک زمان مشخص که سرمایه گذاری ما مستهلک شود سهم ما بابت سرمایه گذاری خواهد بود که باید اختیارات آن توسط دولت به ما واگذار شود.
مدیرعامل شرکت سازه پایدار الهیه با بیان اینکه اجرای این طرح می تواند سالانه ۱۳۰۰ میلیارد متر مکعب مصرف گاز را کاهش دهد، تشریح کرد: در حال حاضر ۲۰۰ هزار موتورخانه در سطح شهر تهران قرار دارد و چنانچه بتوانیم با اجرای این طرح نسبت به عایق کاری این موتورخانه ها اقدام کنیم، می توانیم سالانه شاهد صرفه جویی ۱۳۰۰ میلیارد متر مکعب گاز (یا به نوعی ۵۰۰ میلیون دلار صرفه جویی ارزی) باشیم.
وی در ادامه تاکید کرد: ما برای اجرای این طرح قرار است چیزی در حدود 1.2 میلیارد دلار سرمایه گذاری کنیم و سرمایه گذاران آن نیز آماده هستند تا این طرح را اجرایی کنند اما به این شرط که دولت بدعهدی نکند و گاز حاصل از صرفه جویی اجرای این طرح را در اختیار ما قرار دهد تا بتوانیم از عواید آن استفاده کنیم که اگر به این شکل نباشد منجر به شکست این طرح خواهد شد.
هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا این طرح به صورت پایلوت در کشور اجرا شده است یا خیر؟ گفت: بله این طرح تقریبا در همه استان های کشور اجرا شده و نتایج مثبتی را به همراه داشته است خوشبختانه الان حدود چهار سال است که این طرح تحت لوای شرکت ملی گاز ایران انجام شده است اما به واسطه دولتی بودن و دست و پاگیر بودن اجرای این طرح، در تهران کمتر از ۵۰۰ موتورخانه عایق بندی شده است و در این پروژه ها مجموعه ما به عنوان تامین کننده حاضر بوده است و فقط محصول موردنیاز را تامین کرده ایم، اما در این طرح به دنبال این هستیم تا مسئولیت سرمایه گذاری، تامین محصول و اجرای پروژه را به عهده بگیریم و بروکراسی دولتی که باعث کند شدن سرعت اجرای پروژه ها می شود را کنار بگذاریم تا به صورت یک مجموعه پویا بتوانیم سالانه ۳۰ تا ۴۰ هزار موتورخانه را عایق کاری کنیم.
مدیرعامل شرکت سازه پایدار الهیه در پاسخ بر پرسش خبرنگار اخبار ساختمان مبنی بر اینکه دولت چگونه می تواند در اجرای بهتر و سریعتر این طرح نقش ایفا کند؟ نیز توضیح داد: دولت باید در انجام چنین پروژه ای تسهیلگر باشد چراکه بهترین طرح برای دولت طرحی است که از دولت بودجه نخواهد اما نتایجش به نفع دولت و مردم باشد.
وی ادامه داد: تا امروز انجام چنین پروژه هایی بر عهده دولت ها بوده است اما این در حالی است که در بسیاری از کشورها بر خلاف ایران این پروژه ها به بخش خصوصی واگذار می شود و دولت ها نظارت می کنند اما متاسفانه در ایران این موضوع توسط نهادهای دولتی انجام می شود و به واسطه سنگینی بدنه دولت و تصمیم گیرنده های متفاوت پروسه انجام پروژه طولانی می شود که این موضوع یکی از نقاط ضعف سیستم های دولتی است.
هاشمی در ادامه گفت: در تمامی کشورها زمانی که بخش خصوصی قصد ورود به موضوعی را داشته باشد با انجام مطالعات مناسب ریسک های سرمایه گذاری را کاملا بررسی خواهد کرد و سرمایه گذار را برای ورود به آن پروژه اقناع خواهد کرد؛ در کشور ما نیز در زمینه انرژی های تجدید پذیر این سرمایه گذاری خیلی زود اتفاق افتاد اما به واسطه بد عهدی دولت که قرار بود برق تولیدی را به صورت تضمینی خرید کند و در ادامه پرداخت های مالی به سرمایه گذاران طولانی شد و این موضوع باعث دلسردی سرمایه گذاران شده است.
مدیرعامل شرکت سازه پایدار الهیه در پایان گفت: ما با انجام مطالعات مختلف و همچنین اجرای موردی آن در استان های مختلف در حال حاضر با اطمینان می توانیم اعلام کنیم که این طرح یک طرح کاملا پخته است و آماده اجرا به صورت فراگیر است و توانسته ایم سرمایه گذاران را توجیه کنیم تا در این طرح مشارکت داشته باشند و می توان گفت تولید محصول موردنیاز این طرح و توان علمی و عملی برای اجرای این طرح در سطح کشور وجود دارد و چنانچه دولت نقش خود را به درستی ایفا کند این طرح قطعا عملیاتی خواهد بود.
source