در این مطلب شما را با مشخصات ظاهری و فنی این بلوک بتنی سبک بهصورت کامل آشنا خواهیم کرد.
به گزارش اخبار ساختمان، بلوک هبلکس را میتوان یکی از منحصربهفردترین بلوکهای ساختمانی دانست که امروزه بهواسطه مشخصات و خصوصیات درجهیک محبوبیت بسیاری در میان ساختمانسازان و مهندسان به دست آورده است و قیمت هبلکس در برندهای مختلف معمولاً تفاوت زیادی ندارد و اغلب ازنظر کیفیت متفاوت هستند. اگر آشنایی چندانی با مشخصات و ساختار بلوک هبلکس ندارید پیشنهاد میکنیم که در مطالعه این مطلب همراه ما باشید. در این مطلب شما را با مشخصات ظاهری و فنی این بلوک بتنی سبک بهصورت کامل آشنا خواهیم کرد.
مشخصات بلوک هبلکس
بلوک هبلکس با نام اختصاری بلوک AAC نوعی بتن هوادهی شده محسوب میشود که امروزه براساس مشخصات ظاهری و فنی مورد استفاده قرار میگیرد. آشنایی با این ساختار فیزیکی و مشخصات بلوک هبلکس موجب میشود تا شما کاربرد این بلوک را برای سازههای مختلف شناسایی و در صورت کاربرد اقدام به خرید آن کنید. در ادامه به معرفی مشخصات ظاهری و فنی بلوک هبلکس بهمنظور آشنایی بیشتر شما میپردازیم:
1. متریال به کار رفته در بلوک هبلکس
2. ابعاد بلوک هبلکس
3. رنگ بلوک هبلکس
4. وزن بلوک هبلکس
5. تعداد بلوکهای هبلکس در یک پالت
6. میزان جرم حجمی بلوک هبلکس
7. میزان ضریب جمعشوندگی بلوک هبلکس
8. میزان مقاومت فشاری بلوک هبلکس
9. ضریب انتقال حرارت در بلوک هبلکس
10. ضریب انتقال صوت در بلوک هبلکس
11. میزان جذب آب در بلوک هبلکس
12. خزش در بلوک هبلکس
13. میزان تولید ضایعات و بازیافت در بلوک هبلکس
در ادامه هر یک از مشخصات ذکر شده را بهصورت مجزا شرح خواهیم داد.
1. متریال بهکاررفته در بلوک هبلکس
تمامی بلوکهای هبلکس از ترکیب موادی مانند سیمان، آهک، سیلیس و پودر آلومینیوم ساخته میشوند و در صنعت ساختمانسازی نیز کاربرد بیشماری دارند. متریال بهکاررفته در ساخت این نوع بلوک موجب افزایش مقاومت و استحکام سازه میشود و درنهایت ایمنی ساختمان را نیز دوچندان میکند.
2. ابعاد بلوک هبلکس
بلوکهای هبلکس معمولاً در ابعادی بزرگتر از سایر بلوکهای ساختمانی تولید میشوند و بههمینخاطر از سرعت بالاتری در اجرا و صرفهجویی در هزینههای تمام شده پروژه برخوردار هستند. بلوکهای هبلکس اغلب براساس ابعاد استاندارد کارخانه تولید میشوند و تمامی آنها دارای ابعاد و اندازههای مشخصی هستند. بلوکهای هبلکس در ابعاد ذیل تولید و در بازار موجود هستند:
* 10*20*60
* 15*20*60
* 20*20*60
3. رنگ بلوک هبلکس
بلوکهای هبلکس اغلب در رنگهای سفید مایل به خاکستری تولید میشوند و تنوع رنگی چندانی ندارند. بههمینخاطر بهمنظور افزایش زیبایی کاربرد ندارند و عمدتاً بهمنظور نازککاری مورد استفاده قرار میگیرند.
4. وزن بلوک هبلکس
بلوکهای هبلکس در وزنهای مشخصی تولید و روانه بازار میشوند. وزن مخصوص بلوکهای هبلکس را میتوان در هر مترمکعب حدود 500 کیلوگرم در نظر گرفت. همچنین ازآنجاییکه هر پالت حدود 2 مترمکعب است در نتیجه هر پالت بلوک معادل یک تن یا 1000 کیلوگرم وزن خواهد داشت.
5. تعداد بلوکهای هبلکس در یک پالت
هر پالت با توجه به سایز بلوکهای هبلکس تعداد مشخصی را درون خود جای میدهد. برای نمونه میتوان گفت که در هر پالت حدود 144 عدد هبلکس سایز 10 جای میگیرند.
6. میزان جرم حجمی بلوک هبلکس
از مهمترین مشخصات بلوک هبلکس میتوان به مقدار جرم حجمی آن اشاره کرد. در واقع جرم حجمی بلوک هبلکس با توجه به ساختار فیزیکی که دارد در مقایسه با سایر مصالح بسیار کمتر بوده و به میزان هر مترمکعب بین 450 تا 550 کیلوگرم متغیر خواهد بود.
7. میزان ضریب جمعشوندگی بلوک هبلکس
از دیگر مشخصات فنی بلوک هبلکس میتوان به مقدار ضریب جمعشوندگی پساز خشکشدگی آن اشاره کرد که حدود 0.02 درصد است. این مقدار نسبتاً کم بوده و علت آن را میتوان بهخاطر خشک شدن مواد با فرآیند پخت در اتوکلاو در دمای 200 درجه سانتیگراد و فشار 12 مرتبه به مدت 12 ساعت دانست. این پروسه جمعشدگیهای کوتاه مدت و درنهایت بلند مدت بلوکهای هبلکس را بههمراه دارد.
با اتمام این پروسه، سیلیکات کلسیم هیدراته میشود و در نتیجه خاصیتهای آن همچنان ثابت میماند. عمده تفاوت بلوکهای هبلکس با بتنهای کفی را میتوان در همین زمینه دانست که از جدا شدن پلاستر از بلوک تا حد بسیار بالایی پیشگیری میکند.
8. میزان مقاومت فشاری بلوک هبلکس
جالب است بدانید که میانگین مقاومت فشاری در بلوکهای هبلکس حدود 35 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع تعیین شده است. البته که این میزان را میتوان براساس سفارش مشتری نیز افزایش داد. برای خرید بلوک هبلکس با بهترین کیفیت و قیمت بر روی لینک ذیل کلیک کنید.
9. ضریب انتقال حرارت در بلوک هبلکس
یکی از مهمترین مشخصات بلوک هبلکس که باعث گسترش استفاده از بلوک هبلکس میشود را میتوان ضریب انتقال حرارت پایین آن دانست. علت این عامل وجود تخلخل هوا در آن دانست که باعث انتقال حرارت میشود. امروزه ضریب انتقال حرارت در تمامی بلوکهای هبلکس بین 0.11 تا 0.13 وات بر مترمربع تعیین میشود.
10. ضریب انتقال صوت در بلوک هبلکس
تمامی انواع بلوکهای هبلکس بهخاطر مشخصات و ساختار هواداری که دارند نوعی عایق صوتی محسوب میشوند. بلوکهای هبلکس با توجه به ابعادی که دارند صداهایی بین 45 تا 55 دسیبل را پوشش خواهند داد.
11. میزان جذب آب در بلوک هبلکس
میزان جذب آب در تمامی بلوکهای ساختمانی بین 5 تا 10 درصد اندازهگیری شده است اما در بلوکهای هبلکس این میزان در محیطهای معمولی 5 درصد و در محیطهایی با رطوبت بالا به 50 درصد نیز میرسد. البته ناگفته نماند که رطوبت بیشاز 3.5 سانتیمتر در عمق این بلوک بههیچعنوان نفوذ نمیکند.
12. خزش در بلوک هبلکس
خزش را میتوان هر گونه تغییر شکل بلوک هبلکس تحت تأثیر بار در اثر گذر زمان دانست. لازم به ذکر است که در شرایط معمولی تحت بار سرویس، مقدار خزش بتن هوادار با بتن معمولی تا حدودی مشابه یکدیگر هستند.
13. میزان تولید ضایعات و بازیافت در بلوک هبلکس
یکی دیگر از مشخصات بلوک هبلکس، میزان بازیافت و ضایعات آن است. در واقع این بلوک بهدلیل سهولت در سوراخکاری و برش زدن میزان ضایعات بسیار کمی تولید میکند و علاوهبر این قطعات شکسته شده بلوک نیز قابل استفاده در اجرای سقفهای سازه خواهند بود.
source