انجمن‌ علمی‌ مطالعات‌ شهری‌ دانشگاه‌ بین‌المللی‌ امام‌خمینی‌ (ره‌) با همکاری‌ اتحادیه‌‌ انجمن‌های‌ علمی‌ دانشجویی‌ معماری،‌ مرمت‌ و‌ شهرسازی‌ ایران، انتشارات‌ اطراف، شهرداری و‌ شورای‌ اسلامی‌ شهر‌ قزوین برگزار‌ می‌نمایند:

مسابقه دانشجویی کتاب و کتاب‌خوانی

با محوریت کتاب:
خانه‌خوانی؛ تجربه‌ی زندگی در خانه‌های دوره گذار معماری تهران
نویسنده کتاب: علی طباطبایی

شرایط و نحوه اجرای مسابقه:
اینکه چگونه خانه‌ای خانه‌ی ما می‌شود و چرا، پاسخش در ارتباطی‌ست که با اجزای خانه‌ها می‌یابیم، خاطره‌هایی که در آنها شکل می‌دهیم، دلبستگی‌ای که اتفاق می‌افتد و مسائل بسیار دیگری که امنیت، آرامش و … بخشی از ماجرای آن است. یک نکته اساسی در این خصوص وجود دارد، آن هم فهم سازندگان خانه‌ها، ساکن آنها و گذر عمریست که در آن خانه و خانه‌ها اتفاق افتاده و ارتباط دو سویه آدم‌ها و خانه‌ها را شکل می‌دهند. روزگاری در تهران، در بازه دهه‌های سی و چهل قرن ۱۳۰۰ خورشیدی، معماری خانه‌ها از درون و بیرون، در مسیری حرکت می‌کرد که به خانه‌ها و ساکنانشان هویت و معنایی می‌داد که به نظر می‌رسید نمی‌شود آنها را بدون هم در نظر گرفت. همان حس غریبی که به آدم‌ها و خانه‌ها قرابت و میل به بودن و هست شدن می‌بخشید. کتاب «خانه خوانی؛ تجربه‌ی زندگی در خانه‌های دوره گذار معماری تهران» نوشته «علی طباطبایی»، برآمده از پژوهشی‌ست که در ابتدای امر برای پایان نامه نویسنده انجام شده و در ادامه به مجموعه نوشته‌هایی رسیده در بررسی تجربه‌ی زیسته تعدادی از آدم‌ها در خانه‌هایی که به واقع خانه بوده‌اند. این کتاب با بررسی دقیق جزئیات خانه‌هایی که انتخاب کرده و روایت آدم‌های ساکن آن خانه‌ها در گذر سالیان، دست به روایتی ژرف از زیستن زندگی در خانه‌هایی زده که فقط برای سرپناه بودن و گرم و خنک شدن ساخته نشده بودند. کتاب خانه خوانی، روایتی است از جزئیات خانه‌ها و روایت آدم‌های ساکن آن خانه‌ها.
این رویداد با هدف کمک به مطالعه و شناخت نیازهای شهر و شهروندان برگزار می‌گردد.
تهیه فایل Pdf کتاب از طریق برنامه طاقچه، فیدیبو، کتابراه و نسخه فیزیکی کتاب از انتشارات اطراف و کتاب فروشی های تخصصی رشته معماری، شهرسازی و مرمت امکان پذیر است.
همچنین می توانید این کتاب را با تخفیف ۳۰ درصدی از سایت انتشارات اطراف نیز تهیه کنید (قیمت کتاب ۱۲۵۰۰۰ تومان است که با اعمال کد تخفیف، می توانید از تخفیف ۳۷۵۰۰ تومانی بهره مند شوید و در مجموع با قیمت ۸۷۵۰۰ تومان خرید کنید).
کد تخفیف ۳۰ درصدی خرید کتاب خانه خوانی از نشر اطراف: khanekhani
لینک مستقیم خرید از سایت نشر اطراف: atraf.ir

هیئت‌داوران:
• رحیم‌هاشم‌پور
– مدیر گروه شهرسازی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)
– دانشیار گروه شهرسازی و استاد مشاور انجمن علمی مطالعات شهری دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
– مدیر مسئول نشریه علمی اندیشه راهبردی شهرسازی
– رئیس آزمایشگاه GIS و ژئوانفورماتیک دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)

• مهدی‌ زندیه
– استاد تمام گروه معماری دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)

• ملیحه ‌باباخانی
– استادیار گروه شهرسازی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)
– استاد مشاور انجمن علمی شهرسازی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)
– مدیر داخلی نشریه علمی اندیشه راهبردی شهرسازی

• علی‌ طباطبایی
– نویسنده کتاب
– دکتری تخصصی (.Ph.D) معماری دانشگاه شهید بهشتی
– مدرس معماری و پژوهشگر مستقل

• حمیدرضا ‌یوسفی‌ماتک
– پژوهشگر دوره دکتری تخصصی (.Ph.D) شهرسازی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)
– دبیرکل اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی معماری، مرمت و شهرسازی ایران
– مدیر مسئول نشریه دانشجویی سروین
– دبیر انجمن علمی مطالعات شهری دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)
– مدرس دانشگاه

• الهام ‌کاکاوند
– پژوهشگر دوره دکتری تخصصی (.Ph.D) شهرسازی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)
– کارشناس شهرسازی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری قزوین
– مدرس مدعو دانشگاه

• بیتا ‌بزرگی
– دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)
– دبیر برگزاری مسابقه
– عضو هیئت تحریریه نشریه دانشجویی سروین
– عضو شورای مرکزی انجمن علمی مطالعات شهری دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره)

این مسابقه در ۵ بخش برگزار می‌شود:
۱- پرسش
۲- عکس
۳- فیلم (مستند)
۴- اسکیس
۵- پادکست
پ.ن: هر شخص نهایتاً مجاز به شرکت در ۲ بخش می‌باشد.

تقویم رویداد:
آغاز فراخوان: ۱۴۰۳/۱۱/۱۰
آخرین مهلت ارسال آثار: ۱۴۰۳/۱۲/۰۸
زمان اعلام برگزیدگان: سمیناری با حضور هیئت داوران برگزار خواهد شد و برگزیدگان معرفی می‌گردند. مکان برگزاری و ساعت دقیق آن متعاقباً به شرکت کنندگان اطلاع داده خواهد شد.

شرح خلاصه‌ای از کتاب:
از سه چهارماهگی در این خانه بودم. خانه‌ای که مادرم با خواهر و برادرهایش در آن بزرگ شد و پدربزرگم، دکتر ابراهیم مفیدی، آن را در سال ۱۳۳۲ ساخت. سال‌های زیادی ما در یک طبقه این خانه زندگی کردیم و پدربزرگ و مادربزرگم در طبقه دیگرش. کافی بود پله‌ها را بدوم پایین تا پیششان باشم. چند سالی است که طبقه پایین را اجاره داده‌ایم. با این که پایین‌تر از سطح زمین است، گلخانه‌هایی که مثل گودال باغچه کنار پنجره‌ها ساخته شده، نور خوبی به آن جا می‌رسانند. حوض کوچکی هم وسط اتاق است که بچگی در آن آب بازی می‌کردیم. فکر کنم پدر بزرگ هم آن را برای حمام کردن و شست وشو آن پایین ساخت.
این تجربه در اولین ارتباطی که فرد میان خود و جهان بیرونی برقرار می‌کند دیده می‌شود. کلر کوپر مارکوس، محقق بریتانیایی، در پژوهشی با عنوان «خانه به مثابه نماد خویشتن» با رویکردی روان شناسانه نشان می‌دهد که انسان ابتدا این رابطه را میان خود و بدنش برقرار می‌کند و تن خودش را متناظر با «من» می‌یابد و سپس آن را به خانه بسط می‌دهد. او شرح می‌دهد که ساکنان چطور بیرون و درون خانه‌شان را در نسبت با بروز خارجی و شناختی که از درون خودشان دارند شکل می‌دهند.
با همه این‌ها، ما می‌دانیم که تناظر میان خود و بدن تناظری ذهنی است. اگر از کسی که یکی از اعضای بدن مثل دست یا پایش را در حادثه‌ای از دست داده، بپرسیم آیا پس از این ماجرا حس کرده از معنای خودی که از کودکی تا امروز می‌شناخته ناگهان چیزی کم شده و هویتش در همان لحظه اول این اتفاق تغییر کرده، احتمالاً پاسخش منفی است. «خود» با تمام تجربه‌ها و خاطرات پیشین به مرور ساخته می‌شود و به واسطه‌ی تخیل و با هر تجربه تازه ما در فضا تغییر می‌کند، گاه زیاد و گاه کم.

نحوه ارسال آثار:
علاقه‌مندان برای شرکت در این رویداد، می‌بایست فایل خود را همراه با نام، نام خانوادگی، دانشجوی چه رشته و چه مقطعی از کدام دانشگاه و شماره تماس به آدرس [email protected] ارسال نمایند.

* برای اطلاعات بیشتر و دریافت شیوه‌نامه، به آدرس کانال انجمن علمی: U_Studies در تلگرام مراجعه کنید و در صورت داشتن هرگونه ابهام و سوال با آیدی: urbanstudies_ikiu در تلگرام در ارتباط باشید.

دبیر برگزاری مسابقه دانشجویی و طراح پوستر و شیوه‌نامه:
بیتا بزرگی

مسئول برگزاری مسابقه:
مهسا کهن‌‌ترابی

شیوه‌نامه اجرایی مسابقه دانشجویی کتاب و کتاب‌خوانی

دریافت پوستر
منبع خبر: www.MemarNews.com
مطالب معمارنیوز را در کانال تلگرام معمارنیوز دنبال نمایید.‏

Follow Memarnews
share Memarnews content

source

توسط chidanet.ir