همشهری آنلاین – گروه سیاسی: روز شنبه سیزدهمین نمایشگاه امنیت، دفاع، صنایع نظامی و امنیت سایبری عراق در بغداد آغاز بهکار کرد؛ نمایشگاهی که تا روز سهشنبه (۲۲ آوریل) ادامه دارد و به عرصهای برای تبادل آخرین دستاوردهای دفاعی – نظامی بینالمللی، بهویژه در سطح منطقه تبدیل شدهاست.
براساس اعلام برگزارکنندگان این نمایشگاه، ۱۵۵ شرکت از حدود ۲۴ کشور جهان، امسال آخرین دستاوردهای دفاعی – امنیتی خود را در بخشهای متنوع به بغداد آوردهاند تا بهعنوان بستری برای نمایش آخرین نوآوریها و فناوریهای دفاعی و امنیت سایبری مطرح شود.
ستاره درخشان نمایشگاه بغداد
وزارت دفاع ایران نیز امسال با دست پر در این نمایشگاه حضور یافته و تازهترین دستاوردهای دفاعی – نظامی ایران در حوزههای مختلف به نمایش درآمده است. علاوهبر ایران، حضور کشورهایی از جمله بلاروس، چین، روسیه، پاکستان، هند و ترکیه، سطح کیفی این نمایشگاه را بهصورت قابلتوجهی افزایش دادهاست.
در این میان غرفه ایران مورد توجه رسانههای عراقی قرار گرفته و نمایش تسلیحات بومی ایران و آخرین دستاوردها در حوزه رزم زمینی، دریایی، هوایی، پدافندهوایی و همچنین جنگ الکترونیک، بازتاب قابلتوجهی در رسانههای این کشور داشته است.
خبرگزاری چینی «شینهوا» نیز روز یکشنبه در گزارشی به بررسی ویژگیهای نمایشگاه دفاعی و امنیتی عراق پرداخت. نکته جالب توجه در این گزارش، انتشار عکسی از غرفه ایران بود که از استقبال بازدیدکنندگان از پهپاد «شاهد ۱۳۶۳» حکایت داشت؛ پهپادی که طی سالهای اخیر به یکی از مشهورترین تسلیحات ایرانی در سطح جهان تبدیل شده است که کارشناسان نظامی به کارایی و تواناییهای آن اذعان کردهاند.
اولین نمایش بینالمللی پهپاد ایرانی
یکی از جالب توجهترین بخشهای مورد توجه در غرفه ایران، پهپادهای ایرانی است؛ تسلیحاتی که در سالهای اخیر مشتریان منطقهای و بینالمللی بسیاری داشته است.
علاوه بر پهپادهای «شاهد۱۳۶»، «مهاجر۶» و «مهاجر۱۰»، که حضور آنها در نمایشگاه بغداد بسیار جلب توجه کرد، غرفه ایران یک محصول جدید داشت؛ «پهپاد پرسهزن رضوان» که برای نخستین بار در یک نمایشگاه خارجی حضور مییافت. این پهپاد، که در آخرین روزهای دیماه سال گذشته ازسوی نیروی زمینی سپاه پاسداران رونمایی شد، با برد عملیاتی ۲۰کیلومتر(نسخه صادراتی ۵۰ کیلومتر)، مداومت پروازی ۲۰دقیقهای و سرجنگی ۴ کیلوگرمی، سلاحی کاربردی بهحساب میآید که توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. در آن مقطع برخی رسانههای اسرائیلی ادعا کردند که «رضوان» شباهتهایی به پهپادهای سری «هیرو» اسرائیلی دارد.
با توجه به اینکه پهپاد پرسهزن رضوان، از قابلیت حمله به اهداف متحرک و ایستا برخوردار است، از جمله تسلیحات راهبردی در عملیاتهای تاکتیکی محسوب میشود. پس از رونمایی از این «رضوان» در دیماه ۱۴۰۳، پایگاه تخصصی «دیفنس پست» درباره این پهپاد پرسهزن نوشت که «انتظار میرود رضوان قابلیتهای دفاعی سپاه را، بهویژه در مناطق کوهستانی چالش برانگیز افزایش دهد».
درخشش تسلیحات ایرانی
غرفه ایران در سیزدهمین نمایشگاه دفاعی – امنیتی عراق بخش قابل توجهی دیگری هم داشت، از جمله در حوزه موشکی و پدافندی که با استقبال بازدیدکنندگان مواجه شد.
موشکهای کوتاهبرد «زهیر» و «ذوالفقار»، سامانه پدافندی سوم خرداد، سامانه پدافندی «۹ دی»، پرتابگر ۸تایی موشکهای «آرمان» بخشی از دستاوردهای تسلیحاتی ایران در حوزه موشکی و پدافندی بود.
اسلحه انفرادی «مصاف۲»، انواع موشکهای ضدزره و بمبهای مینیاتوری قابل پرتاب از پهپاد نیز از دیگر تسلیحات ایرانی به نمایش درآمده در نمایشگاه بینالمللی بغداد است.