در طی بیش از یک ماهی که از آغاز سال جدید می گذرد، اتفاقات زیادی در کشور رخ داده و تحولات سیاسی بر روی بازار مسکن اثر گذاشته است. همین مسائل باعث شد که بازار مسکن تغییر رویه بدهد و حالا مسیر جدیدی در پیش بگیرد.

به گزارش پرشین سازه ، در کنار تغییر رویه بازار مسکن، شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای ایرانی همچنان صعودی است. این شاخص در فروردین امسال به عدد ۳۲۸.۱ رسید که در قیاس با ماه گذشته با رشد ۳.۹ درصدی مواجه شده بود. همچنین در مقایسه با ماه مشابه سال ۱۴۰۳، رشد ۳۸.۹ درصدی داشته و در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نیز رشد ۳۳.۲ درصدی را به ثبت رسانده است.

نکته جالب توجه اینجاست که در فروردین ماه امسال، بازار مسکن مسیر متفاوتی را در پیش گرفت و رشد چندان عجیبی را پشت سر نگذاشت. البته گشت و گذاری کوتاه در بازار مسکن نشان می دهد که معاملات قفل شده و کمتر کسی دست به خرید و فروش می زند. این روند از بهمن ماه سال گذشته شروع شد و دلیل اصلی آن نیز، نوسانات شدید ارز و سکه بود که خیلی از سرمایه گذاران را برای ورود به بازار مسکن دچار تردید می کرد. حالا که صحبت هایی پیرامون توافق ایران و آمریکا می شود، به نظر می آید که بازار مسکن کلاً دست نگه داشته و منتظر پایان مذاکرات و نتیجه آن است.

به محض روشن شدن تکلیف مذاکرات، احتمالاً بازارها به جریان اصلی خود باز می گردند و حتی بازار مسکن نیز احتمالاً دچار تحرکات جدیدی خواهد شد. سوالی که بسیاری از مردم و کارشناسان مطرح می کنند، این است که بعد از توافق، آیا رویای شیرین خانه دار شدن محقق می شود؟ آیا بلاخره شرایط اقتصادی مردم بهبود پیدا می کند و امید به تقویت بنیه مالی متقاضیان وجود دارد؟

تورم مسکن در فروردین ماه امسال به ۲.۲ درصد رشد ماهانه دست پیدا کرد. این در حالیست که ضریب اهمیت مسکن در این ماه با عدد ۳۳.۹۶ مشخص گردید که البته مشابه اسفند سال ۱۴۰۳ بود و تغییر خاصی نکرده است.

نکته حائز اهمیت اینجاست که تورم ماهانه مسکن در اسفند سال گذشته ۲ درصد بوده و حالا با رشد ۰.۲ درصدی مواجه شده است که گرچه نرخ رشد قابل توجهی نیست اما به هرحال نشان می دهد که روند بازار همچنان صعودی است و افت قیمت رخ نداده!

بررسی آمارهای رسمی نشان می دهد که تورم نقطه به نقطه نیز در فروردین امسال با رشد مواجه بوده و به عدد ۳۷.۷ درصد رسیده است. این عدد نشان می دهد که در قیاس با ماه گذشته، رشد ۰.۶ درصدی داشته است.

تورم مسکن در فروردین ماه نیز عددی نزدیک به ۴۰ درصد می باشد که در قیاس با اسفند ماه سال ۱۴۰۳ با کاهش جزئی رو به رو بوده است. در ماه گذشته، تورم سالانه مسکن ۴۰.۳ درصد بوده است.

نکته حائز اهمیت بازار مسکن این است که با وجود تمام شاخص ها و آمارهایی که گاهاً نشان از کاهش قیمت می دهند، در سال گذشته افزایشی بوده است. به نحوی که گفته می شود در طی یک سال گذشته، قیمت مسکن ۳۷.۷ درصد بیشتر شده است. شاخص تورم مسکن در فروردین امسال ۳۰۷.۲ واحد اعلام شده، این در حالیست که فروردین سال گذشته، این شاخص ۲۳۱.۱ واحد بوده است.

آمارها می گویند که در فروردین ماه سال گذشته، قیمت هر متر مربع مسکن تهران ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان بود اما حالا و با رشد ۳۷.۷ درصدی قیمت مسکن، به متری ۱۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در فروردین ماه امسال رسیده است. ناگفته نماند که نرخ فعلی، میانگین قیمت هاست و این نرخ با توجه به منطقه، ممکن است تغییر کند.

در کنار رشد قیمت بازار مسکن، نرخ اجاره نیز با رشد مواجه شده است و گرچه دولت تمهیدات مختلفی برای کنترل بازار اجاره مسکن در نظر گرفته اما به نظر می آید که این بازار بی توجه به این تمهیدات، مسیر صعودی خود را طی می کند.

ضریب اهمیت اجاره بها در فروردین ماه امسال مشابه ماه گذشته بود و عدد ۳۳.۶۰ را به ثبت رساند. شاخص اجاره بها در این ماه به ۳۰۶.۴ واحد رسید که در قیاس با ماه قبل رشد کرده است. این شاخص در ماه گذشته، عدد ۳۰۰ را به ثبت رسانده بود.

در فروردین ماه امسال، تورم اجاره نیز افزایشی بود و حدود ۲.۱ درصد رشد کرد. این در حالیست که شاخص مزبور در اسفند ماه، دو درصد رشد داشت. گرچه رشد ۰.۱ درصدی چندان قابل توجه نیست اما تابستان در راه است و احتمال افزایش اجاره بها، اصلاً دور از انتظار نخواهد بود.

تورم نقطه به نقطه اجاره مسکن نیز در فروردین ماه، عدد ۳۷.۶ درصد را نشان می دهد که در قیاس با ماه گذشته، رشد ۰.۶ درصدی داشته است.

به نظر می آید که شتاب رشد قیمت ها کمتر شده اما هنوز هم مشخص نیست که سرنوشت بازار چه خواهد شد و آیا امید به خانه دار شدن، دوباره در دل‌ها روشن می شود یا خیر!

source

توسط chidanet.ir