معاون وزیر ارتباطات گفت: حوزه اقتصاد دیجیتال مرز نمی شناسد و اگر شرایط فراهم شود و مرزی وجود نداشته باشد، ارائه خدمت به مردم انجام می شود بنابراین هدف ما در وزارت ارتباطات بزرگ کردن کیک اقتصاد و افزایش سهم بخش خصوصی برای رشد اقتصاد دیجیتال است.

به گزارش ایسنا، محمد محسن صدر – رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران در افتتاحیه رویداد نقش تنظیم گری ۵G-ALOT در توسعه اقتصاد دیجیتال اظهار کرد: سه واژه کلیدی اقتصاد دیجیتال، زیرساخت و تنظیم گری وجود دارد و هدف ما در وزارت ارتباطات بزرگ کردن کیک اقتصاد و افزایش سهم بخش خصوصی برای رشد اقتصاد دیجیتال است.

وی افزود: حوزه اقتصاد دیجیتال مرز نمی شناسد و اگر شرایط فراهم شود و مرزی وجود نداشته باشد، ارائه خدمت به مردم انجام می شود. وزارت ارتباطات به عنوان بانی اصلی توسعه زیرساخت زمینه‌ای را فراهم می کند تا صنایع در حوزه های فناوری دیجیتال را وارد سرمایه گذاری کنند. کاش یاد بگیریم که واژه هوش مصنوعی را از بخش فانتزی خارجی کنیم. برخی احساس می کنند اگر از این واژه استفاده نکنند، بی سواد هستند، درحالی که نمی‌دانند ابعاد آن چیست. ابعاد هوش مصنوعی داده و پردازش است و داده یکی از موضوعات مهم سازمان فناوری اطلاعات است و تلاش می کند تا دسترسی فعالان این حوزه را فراهم کند.

صدر در ادامه درباره حادثه بندرعباس گفت: چه معنا دارد  ۱۳۰ هزار کانتینر دپو شود و اگر سوال شود نمی‌توانند گزارشی داشبوردی ارائه کنند که مشخصات آنها به چه صورتی بوده است. ما مثال توسعه یافتگی در جهان داریم، به طور مثال سنگاپور که یک جزیره کوچک است که پر ترافیک ترین بار آنجاست و دائم ورود و خروج کالا و بار در آن انجام می‌شود و هیچ کس متوجه نمی شود چون از مسیر حکمرانی داده و توسعه شبکه‌های زیرساختی این کار را انجام می دهند. ای کاش مقاومت‌ها را بشکنیم و اجازه ورود سیستم‌های جدید را بدهیم.

صدر با اشاره به اینکه نمی‌دانیم چه ترسی وجود دارد که قوانینی مانند دوام زمین می‌مانند و پایگاه‌های اطلاعاتی اصلی ما شکل نمی‌گیرد، گفت: وقتی نگاه می‌کنیم به حادثه بندر شهید رجایی شاهد نبود داده کافی از ورود و حجم کالا هستیم. از این حوادث نیز درس نمی‌گیریم و همچنان این چالش‌ها وجود دارد. همچنین امروز مشکل ناترازی کشور را نابود کرده است.   

وی با اشاره به اینکه ما باید در حوزه سوم که تنظیم گری است اقدام کنیم، گفت: یک روش این است که مردم ندانند به کدام سمت حرکت کنند. روش دیگر این است که با کمک یک سیستم هوشمند عمل کنیم. در سازمان تنظیم مقررات رادیویی نظم خوبی داشتند اما اینکه هر بار کسب و کارها را گره بزنیم تا سراغ ما بیایند صحیح نیست. بنابراین نباید عقب باشیم و پیش پیش باید مسائل را حل کنیم.

صدر گفت: در پایان این نشست باید به راهکارهای مشخص برسیم. اپراتور باید سالی یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کند اما این عدد به زیر ۲۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرده است. در چنین شرایطی نمی‌توان انتظار توسعه شبکه را داشت.  

انتهای پیام

source

توسط chidanet.ir