شهردار تهران گفت: میزان افزایش تراکم در چهار سال اخیر که بر اساس مصوبات کمیسیون ماده 5 انجام شده است 380 درصد بوده است و این در حالی است که در سال های 1390 تا 1399 این عدد 450 درصد بوده است، بنابراین این موضوع در دوره فعلی مدیریت شهری کاهش یافته است.

به گزارش اخبار ساختمان، علیرضا زاکانی در نشست خبری امروز با بیان اینکه مدیریت شهری متزلزلی را تحویل گرفتیم، گفت: در سال اول مدیریت شهری با مشارکت مردم توانستیم از تزلزل به ثبات برسیم و در ادامه با برنامه ریزی های دقیق و گام های استوار، در جهت رفع مشکلات یکی از پس دیگری حرکت کردیم.

علیرضا زاکانی شهردار تهران در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینکه آیا شهرداری تهران همچنان به درآمد حاصل از فروش تراکم ساختمانی و افزایش نرخ عوارض ساختمانی چشم دارد، یا قرار است برای توسعه متوازن شهر برنامه ریزی خاصی صورت پذیرد؟ گفت: ما در حال حاضر چیزی با عنوان تراکم فروش در شهر تهران نداریم.

وی ادامه داد: تراکم فروشی یعنی افزایش بی ضابطه طرح تفصیلی شهر در حالی که بر اساس مصوبه سال 1351 که بر اساس آن کمیسیون ماده 5 شکل گرفته است و بر اساس آن طرح تفصیلی شهرها ارتقا پیدا می کند و مشکلات موجود در این حوزه را برطرف می کند و در حال حاضر بر اساس آمار موضوع تراکم فروشی نمی تواند درست باشد.

زاکانی توضیح داد: میزان افزایش تراکم در چهار سال اخیر که بر اساس مصوبات کمیسیون ماده 5 انجام شده است 380 درصد بوده است و این در حالی است که در سال های 1390 تا 1399 این عدد 450 درصد بوده است، بنابراین این موضوع در دوره فعلی مدیریت شهری کاهش یافته است.

شهردار تهران با بیان اینکه تراکم فروشی در این دوره از مدیریت شهری کاهش یافته است، ادامه داد: نکته مهمی که در این باره وجود دارد این است که ما در مجموعه شهرداری تهران از حرکت شهر به سمت نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد حمایت می کنیم و قطعا نوسازی بیش از 260 هزار پلاک فرسوده موجود در سطح شهر می تواند بسیار مفید واقع شود و قطعا ما نیز از این موضوع حمایت خواهیم کرد.

وی همچنین گفت: شهرداری تهران در موضوع نوسازی بافت های فرسوده نگاه درآمدی ندارد چراکه اقدامات این حوزه درآمدی را برای شهرداری به دنبال ندارد اما در این بخش برنامه های مختلفی را در نظر گرفته ایم تا این مشوق ها عاملی برای حرکت افراد به سمت نوسازی بافت های فرسوده باشد و از این طریق هم مشکل مسکن مردم حل شود و هم به نوعی مشکل پایداری شهر برطرف شود.

زاکانی در مورد نرخ عوارض ساختمانی شهر تهران نیز توضیح داد: ما در سال گذشته نرخ عوارض ساختمانی را کاهش دادیم و نرخ 25 درصد در نظر گرفته شد، این در حالی است که در بسیاری از شهرها تعیین نرخ عوارض مطابق نرخ تورم (42 درصد) تعیین شده است اما این موضوع در شهر تهران با همکاری شورای شهر تهران 25 درصد تعیین شد که قاعدتا پایین تر از نرخ تورم است.

 

source

توسط chidanet.ir