هم‌زمان با سوم خرداد، سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر، مجموعه‌ای گسترده از پروژه‌های عمرانی در حوزه‌های مختلف مسکن، حمل‌ونقل، راه‌سازی و هواشناسی، طی مراسمی رسمی با حضور مسعود پزشکیان رییس‌جمهور، فرزانه صادق مالواجرد وزیر راه و شهرسازی و معاونان این وزارتخانه به بهره‌برداری می‌رسد.

در این مراسم که با هدف جهش در زیرساخت‌های کشور برگزار شد، بیش از ۵۹ هزار پروژه در سطح ملی افتتاح شد. ارزش سرمایه‌گذاری داخلی این طرح‌ها بیش از ۹۴ هزار میلیارد تومان برآورد شده و همچنین بیش از ۱۱۹ میلیون دلار و ۳۹ میلیون یورو سرمایه‌گذاری خارجی نیز در این پروژه‌ها مشارکت داشته است.

توسعه مسکن؛ اولویت راهبردی در سیاست‌گذاری دولت

بخش مسکن، سهم قابل‌توجهی از پروژه‌های بهره‌برداری شده را به خود اختصاص داد. در مجموع، ۴۳ هزار و ۵۲۱ واحد مسکونی در دو بخش شهری (۱۴ هزار و ۵۲۱ واحد) و روستایی (۲۹ هزار واحد) آماده بهره‌برداری شد. در کنار این موارد، واگذاری ۱۱ هزار و ۵۰۰ قطعه زمین در قالب طرح حمایت از جوانی جمعیت و چهار پروژه بازآفرینی شهری نیز از دیگر اقدامات کلان این مجموعه به شمار می‌رود. مجموع اعتبار تخصیص‌یافته به این حوزه، بالغ بر ۳۷ هزار میلیارد تومان اعلام شده است.

تحرک در حمل‌ونقل با ۴۲۱۹ پروژه زیرساختی

در حوزه حمل‌ونقل، ۴۲۱۹ پروژه در بخش‌های جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی با اعتباری بیش از ۵۸ هزار میلیارد تومان و مشارکت سرمایه‌گذاری خارجی به مرحله بهره‌برداری رسید. از جمله مهم‌ترین این طرح‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • الحاق دو فروند شناور جست‌وجو و نجات در بنادر خرمشهر و آبادان
  • بهره‌برداری از ۲۹ کیلومتر خط‌آهن در منطقه کاشمر
  • راه‌اندازی مسیر آزمایشی تاکسی هوایی کرج ـ قزوین با سه فروند پرنده
  • افتتاح ۵۰ کیلومتر راه روستایی
  • الحاق دو فروند هواپیمای ایرباس A330-200 با مجموع ۵۲۸ صندلی به ناوگان هوایی کشور
  • بهره‌برداری از قطعه اول آزادراه کنارگذر شمالی اراک
  • هواشناسی و فناوری؛ ورود تجهیزات نوین به چرخه عملیاتی

وزارت راه و شهرسازی همچنین ۲۰ پروژه تخصصی در حوزه هواشناسی را با اعتباری بالغ بر ۸۵.۵ میلیارد تومان به بهره‌برداری رساند. این پروژه‌ها شامل ایستگاه‌های هواشناسی، اقلیم‌شناسی و باران‌سنجی بوده و یکی از دستاوردهای مهم آن، رونمایی از نخستین رادار بومی S MODE – MSSR ساخت داخل کشور است که نقش کلیدی در پایش دقیق شرایط جوی خواهد داشت.

تامین زمین برای آینده توسعه شهری

در راستای فراهم‌سازی بستر برای اجرای پروژه‌های آتی، تامین ۱۶ هزار و ۲۰۰ هکتار زمین مورد نیاز بخش مسکن شهری نیز انجام شد. این اقدام، بخش مهمی از سیاست پیش‌دستانه دولت در مدیریت بازار زمین و کنترل سوداگری در حوزه املاک محسوب می‌شود.

بهره‌برداری متمرکز در استان‌ها با حضور مجازی مقامات

به منظور بهره‌برداری همزمان از پروژه‌ها در سراسر کشور، معاونان وزیر راه و شهرسازی در استان‌های مختلف حضور یافته و روند افتتاح از طریق ارتباط ویدئوکنفرانسی با مرکز انجام شد. این شیوه برگزاری، ضمن تسریع در روند بهره‌برداری، امکان هماهنگی ملی و نظارت همزمان را فراهم ساخت.

افتتاح ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی در بهمن‌ماه

پیش از این نیز در بهمن‌ماه ۱۴۰۳، هم‌زمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، مجموعه‌ای از پروژه‌های عمرانی در حوزه‌های مسکن، حمل‌ونقل و هواشناسی به ارزش بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان با حضور رئیس‌جمهور به بهره‌برداری رسیده بود. تداوم این روند، نشان‌دهنده اولویت‌بخشی به توسعه زیرساخت‌ها در برنامه‌های کلان دولت است.

source

توسط chidanet.ir