نیروگاههای خورشیدی پشتبامی، راهکاری برای رفع ناترازی برق
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد نیز در این مراسم با اشاره به مزایای نیروگاههای خورشیدی پشتبامی گفت: این نوع نیروگاهها میتوانند به رفع مشکل کمبود انرژی در مشهد کمک کنند، زیرا نیازی به مجوز خاصی ندارند و مشکل صدور مجوز را برطرف میکنند.
عبدالوحید مهدوی نیا با اشاره به رکوردشکنی در نصب نیروگاه خورشیدی در مجموعه «موجهای آبی» اظهار کرد: این اقدام میتواند کاتالیزوری برای سایر برنامههای ما باشد، ویژگی دیگر این اقدام آن است که این کار تکرارپذیر شده است، یعنی سرمایهگذار به این موضوع پی برده است که نصب نیروگاه خورشیدی صرفه اقتصادی دارد و کار را ادامه داده است.
وی با اشاره به مدل مشهد برای توسعه نیروگاههای خورشیدی در صنایع گفت: مدل کسب و کاری را برای صنایع دارای سوله و وضعیت پشتبامی طراحی کردهایم تا نسبت به نصب نیروگاه خورشیدی اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد در خصوص تسهیل فرآیند صدور مجوز و تحویل نیروگاهها به سرمایهگذاران گفت: دیگر نیازی نیست که این فرآیند بین اتاق کارشناسان مختلف بچرخد، بلکه ما به نزد سرمایهگذاران میآییم و در تمامی مراحل از مجوزهای اولیه تا نصب، خدمترسانی لازم را انجام میدهیم.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از مدلهای مختلف انرژیهای تجدیدپذیر اظهار کرد: انرژی تجدیدپذیر بهویژه خورشیدی، انعطافپذیری بالایی دارد و باید از آن در جاهای مختلف بهره گرفت، با توجه به اینکه در کلانشهرها مشکل کمبود زمین وجود دارد، نیروگاههای خورشیدی پشت بامی یا سقفی، هم هزینه سرمایهگذار را کاهش میدهد و هم مشکل زمین را حل کرده و یکی از مدلهای خوب برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر است.
مهدوی نیاز با اشاره به مشکل کمبود زمین برای نصب نیروگاه خورشیدی در شهرکهای صنعتی گفت: اگر مدیران شهرکها روی سولههای واحدهای صنعتی نسبت به نصب نیروگاه خورشیدی اقدام کنند، هم میتوانند بخشی از انرژی برق خود را تامین و هم مشکل کمبود زمین را حل کنند، لذا نصب نیروگاه پشتبامی یک مدل نمونه و موفق است و مدلی است که طی ۲ سال گذشته انجام گرفته و نشان داده است که صرفه اقتصادی لازم را دارد.
وی با بیان اینکه زاویه تابش خورشید در ایران بین ۴.۵ تا ۵.۵ کیلووات بر مترمربع بوده که در جهان فوقالعاده است، گفت: در آلمان که بیشترین سرانه نصب نیروگاه خورشیدی را دارد، این رقم حدود ۲.۳ کیلووات بر مترمربع است.
به گفته وی، نصب هر کیلووات ساعت نیروگاه خورشیدی به صورت میانگین ۳۰۰ میلیون ریال هزینه دارد.
source